Hoe beschrijf je een resultaat?

Hoe beschrijf je een resultaat?

Het resultaat is datgene wat er opgeleverd wordt, een tastbaar product dat gemaakt wordt en dat bijdraagt aan het behalen van het doel. Door te denken in termen van doelen en resultaten wordt vooruitgekeken en niet achteruit, zoals bij achtergrond en probleem.

Wat bespreek je in de resultaten?

In je resultatenhoofdstuk bespreek je per deelvraag of deelhypothese een deelconclusie die uit ongeveer twee zinnen bestaat. Belangrijk is dat de betekenis van het resultaat hier nog niet wordt gelinkt aan de onderzoeksvraag/hoofdvraag van de scriptie. Dat is wat er in de conclusie gebeurt.

Wat is het verschil tussen analyse en conclusie?

Je geeft het verloop van je onderzoek weer, en analyseert de resultaten die eruit voort komen. Klik hier voor een voorbeeld van een resultaten sectie. Check ook de conclusie voor meer informatie. Lees hier waar we jou bij kunnen helpen of hoe we je begeleiden met de onderzoeksmethode van je scriptie.

Hoe verwerk je onderzoeksresultaten?

Bij kwalitatieve resultaten (interviews en/of observatie) analyseer je uitspraken, gedrag en artikelen uit verzamelde bronnen. Beschrijf per deelvraag de meest relevante en belangrijke uitspraken of gedragingen. Bij kwantitatieve resultaten (uit enquêtes en/of experimenten) heb je cijfermatige gegevens verzameld.

Hoe moet je deelvragen beantwoorden?

Deelvragen moeten voldoen aan de volgende criteria: – Ze overlappen elkaar niet; – Gezamenlijk dekken ze het probleem volledig; – Ze zijn relevant (ze behelsen begrippen uit de probleemanalyse en de centrale vraag; er worden geen nieuwe onderwerpen aangesneden).

Hoe verwerk je de resultaten van een enquete?

Bij kwantitatieve resultaten (uit enquêtes en/of experimenten) heb je cijfermatige gegevens verzameld. Bespreek de uitkomsten, gemiddelden en metingen die bij elke deelvraag relevant zijn om deze te beantwoorden. Om je resultaten te ondersteunen kun je grafieken, tabellen of taartdiagrammen inzetten.

Hoe analyseer je een enquête?

Volg deze vier stappen om uw enquêteresultaten effectiever te berekenen:

  1. Bekijk uw belangrijkste onderzoeksvragen.
  2. Filter kruistabellen en resultaten.
  3. Ontcijfer de getallen.
  4. Trek conclusies.

Wat is een Resultatenanalyse?

Hier presenteer je de belangrijkste en meest relevante resultaten van jouw onderzoek. Aan de hand van die resultaten beantwoord / test je deelvragen of hypothesen. Het resultatenhoofdstuk kan qua inhoud enorm verschillen, dit is namelijk afhankelijk van het type onderzoek dat jij hebt uitgevoerd.

Wat moet er allemaal in een besluit?

Checklist: Conclusie

  • De onderzoeksvragen zijn beantwoord.
  • Er is een antwoord geformuleerd voor de hoofdvraag/probleemstelling.
  • De hypothesen zijn bevestigd of ontkracht.
  • De conclusie is in de juiste werkwoordstijden geschreven.
  • Er staan geen eigen interpretaties in de conclusie.
  • Er wordt geen nieuwe informatie gegeven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven