Wat is een postbus?

Wat is een postbus?

Met een postbus ontvang je post op een PostNL-locatie. De post is op de meeste locaties al vanaf 8.00 uur beschikbaar. Dat is eerder dan wanneer je de post op je eigen adres laat bezorgen.

Is postbus hetzelfde als huisnummer?

Bij postbussen fungeert het woord “Postbus” als straatnaam en het postbusnummer als huisnummer, altijd zonder toevoegsel.

Waar zit postbus?

Ga naar www.postnl.nl/locatiewijzer. De Locatiewijzer opent. Tik bovenaan op Typ postcode, straat of plaats. Vul het adres in waar u zich op dat moment bevindt.

Hoe een postbus aanvragen?

Zo werkt het in 5 stappen

  1. Ga naar het juiste Postkantoor. Vraag je Postbus aan in het Postkantoor waar je post wil ontvangen.
  2. Kies een type Postbus. Klein, Medium, Groot, of zonder sleutel.
  3. Toon de nodige documenten. Wat heb ik als particulier nodig om een Postbus te huren?
  4. We maken je postbusadres aan.
  5. Haal je post af.

Hoe werkt een postbus postadres?

Met een postbus heb je een persoonlijk postadres buiten je kantoor of huisadres. De postbus is altijd gevestigd op een PostNL-locatie en al vanaf openingstijd beschikbaar. Op de meeste locaties is dit al vanaf 8.00 uur. Dat is eerder dan wanneer u de post op uw eigen adres laat bezorgen.

Wat zijn de kosten voor een postbus?

Een postbusabonnement kost 225 euro per jaar (272,25 incl. btw). Daarnaast betaal je een eenmalig starttarief van 42,00 euro (50,82 incl. btw).

Is postbus hetzelfde als postcode?

postbus <postcode> Postbussen worden voornamelijk door bedrijven gehuurd omdat die veel post ontvangen. Wie een postbus huurt krijgt, na legitimatie, de sleutels van de kast en kan de post in de postbus laten bezorgen.

Is een postbus een geldig adres?

Alleen als u geen woonadres heeft, of als u verblijft in een instelling, kunt u zich door de gemeente laten inschrijven op een briefadres (postadres). Dit is een adres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken. U kunt als briefadres geen postbus gebruiken.

Welke kant brievenbus postcode?

De postcode op de te posten brief moet altijd corresponderen met de postcode onder de gleuf van de brievenbus. De brief voor de eigen regio moet dus nu in de gleuf ‘overige postcodes’ geplaatst worden.

Kan ik me inschrijven op een postbus?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven