Kun je aangifte doen tegen de politie?

Kun je aangifte doen tegen de politie?

U kunt uw klacht indienen bij de politie met het digitale klachtformulier. U kunt uw klacht ook schriftelijk of mondeling doorgeven. U moet uw klacht indienen binnen 1 jaar na de gebeurtenis waarover u wilt klagen.

Waar kan ik klacht indienen tegen de politie?

Heeft uw klacht betrekking op een contact met het gerecht, dan kunt u terecht op de site FOD Justitie . Heeft uw klacht betrekking op de Lokale Politie, dan kunt u zich wenden tot het Comité P of bij de Algemene Inspectie of rechtstreeks tot de betrokken lokale politiezone .

Wat kan ik doen als politie niks doet?

Ik wil aangifte doen, maar de politie werkt niet mee De politie is in de meeste gevallen verplicht om uw aangifte op te nemen. Als u vindt dat de politie niet meewerkt bij uw aangifte, kunt bij de politie zelf een klacht indienen.

Kan je aangifte doen tegen de gemeente?

Gemeentelijke ombudsman Als u een klacht heeft over uw gemeente, kunt u die indienen bij de gemeente zelf. Als u niet tevreden bent met de afhandeling, dan kunt u terecht bij een ombudsman. Als uw gemeente is aangesloten bij de Nationale ombudsman, dan kunt u daar uw klacht indienen.

Waar kan ik een klacht indienen tegen een advocaat?

U kunt een klacht indienen bij de deken van de orde van advocaten in het arrondissement waar uw advocaat werkt. Bij de deken krijgt u ook advies over de te nemen stappen. De volgende mogelijkheden zijn niet kosteloos. U kunt uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Advocatuur.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u een probleem heeft met een overheidsinstantie, dan kunt u een klacht indienen bij de overheidsorganisatie of de gemeente waarover u de klacht heeft. Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht? Dan kunt u de Nationale ombudsman inschakelen.

Kan ik aangifte doen van bedreiging?

U kunt mondeling worden bedreigd of schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, chat of sociale media. Bewaar altijd het bewijs. Als u zich bedreigd voelt, belt u de politie op 0900 – 8844 (belkosten). U hoort van de medewerker of u aangifte kunt doen en hoe u dat doet.

Kan ik aangifte doen tegen de overheid?

Strafrecht: aangifte doen Tegen een ambtenaar die zicht schuldig maakt aan een strafbaar feit kan aangifte gedaan worden. De overheid zelf doet bijna geen aangifte tegen ambtenaren wanneer zij zich schuldig maken aan zware integriteitsschendingen, zoals fraude, diefstal en corruptie.

Kan je aangifte doen tegen overlast?

Overlast in uw buurt kunt u melden via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij uw wijkagent. Of gebruik het bijgaande formulier. Wanneer mensen dicht op elkaar wonen, kunnen er conflicten of ruzies ontstaan.

Kan ik digitaal aangifte doen?

U kunt op verschillende manieren aangifte doen bij de politie. Dat kan telefonisch, op het politiebureau, via internet of via een 3D-loket. Op de website van de politie vindt u verschillende misdrijven waarvan u aangifte kunt doen.

Wanneer mag de politie aangifte doen van een strafbaar feit?

Iedereen in Nederland mag aangifte doen van een strafbaar feit waarvan hij op de hoogte is. De politie moet uw aangifte opnemen bij zaken die onder het strafrecht vallen. U kunt telefonisch, via internet of op het politiebureau aangifte doen. Komt u er niet uit of meer advies nodig?

Hoe kunt u een aangifte doen?

Aangifte doen. U kunt op de volgende manier aangifte doen: telefonisch. online. U kunt alleen digitaal aangifte doen van een aantal feiten, waarbij de dader onbekend is en geen geweld is gebruikt. Bijvoorbeeld diefstal of vernieling. op het politiebureau. Bel van te voren om een afspraak te maken.

Wat is een anoniem aangifte?

Anonieme aangifte. Het is niet mogelijk om anoniem aangifte te doen. Wel kunt u een misdrijf of daders anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem of bel 0800-7000. De melding is in zijn geheel anoniem, er is geen nummerherkenning en het telefoongesprek wordt niet opgenomen. Verplichtingen. U bent niet verplicht om aangifte te doen van een

Wanneer moet de aangifte worden opgenomen?

Het gerechtshof bepaalt of de aangifte alsnog moet worden opgenomen. Soms weigert de politie om uw aangifte op te nemen omdat de zaak niet onder het strafrecht valt. Bijvoorbeeld als u een geschil heeft met uw ex-partner over de verdeling van uw spullen. Een klacht indienen heeft dan geen zin.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven