Hoe vaak APK nieuwe auto?

Hoe vaak APK nieuwe auto?

De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar.

Kan ik mijn auto eerder APK laten keuren?

Laat u uw auto binnen 2 maanden voordat de APK vervalt, keuren? Dan wordt de oude vervaldatum met 1 of 2 jaar verlengd. Dit hangt af van hoe vaak uw auto gekeurd moet worden. Als u uw auto eerder dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum laat keuren, dan krijgt het voertuig een nieuwe vervaldatum.

Wat wordt er gedaan bij een APK keuring?

Bij de APK wordt een auto beoordeeld op de volgende onderdelen: de verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie) het milieu (uitstoot van uitlaatgassen) de registratie (de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof)

Welk jaar APK verplicht?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in 1981 ingevoerd in Nederland voor de zware voertuigen (de ‘APK-1’ voertuigen). Op 1 september 1982 waren alle ‘APK-1′ voertuigen tenminste eenmaal gekeurd. De verplichte keuring voor personen- en bestelauto’s (‘APK-2’ voertuigen) is in 1985 ingevoerd.

Welke voertuigen moeten elke 2 jaar gekeurd worden?

Voertuigen van 30 jaar of ouder moeten eens per twee jaar een APK uitvoeren. Voertuigen van voor 1960 hoeven geen APK meer te doen.

Hoe krijg je 2 jaar APK?

Bij de eerste volgende APK nadat het voertuig de leeftijd van 30 jaar of ouder heeft bereikt wordt de frequentie eens in de 2 jaar. Nadat het voertuig de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt vervalt de APK plicht. Nadat het voertuig de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt vervalt de APK plicht.

Wat is de boete voor verlopen APK?

In 2020 is de boete voor een verlopen APK €140,-. Daar komt ook nog €9,- administratiekosten bij. In totaal bent u dus €149,- kwijt als u uw auto niet op tijd APK keurt.

Hoe lang APK uitstellen?

Een auto mag wel tot 2 maanden na vervaldatum van de laatste goedkeuring ongekeurd langs de weg staan (en dus niet rijden). Zolang er niet met de auto wordt gereden kan er pas na de oude vervaldatum plus 2 maanden worden beboet voor het overtreden van de keuringsplicht.

Wat heb je nodig voor een APK keuring?

Het enige wat u mee moet nemen, is uw auto. Het belangrijkste identificatiemiddel is het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat. Sinds 2010 heeft u niet meer deel 1 van het kentekenbewijs nodig voor de APK-keuring.

Waar APK keuring laten doen?

Voor een algemene periodieke keuring (APK) kunt u terecht bij garages en keuringsstations met een RDW-erkenning. U herkent deze garages of keuringsstations aan een oranje/wit erkenningsschild waarop staat: ‘RDW erkend; APK lichte voertuigen’.

Hoe kan ik zien wanneer mijn APK verlopen is?

De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. Deze brief ontvangt u of per post of digitaal in uw Berichtenbox. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

Welke voertuigen zijn APK plichtig?

De APK-plicht geldt voor personenauto’s, bedrijfswagens, bussen, driewielige motorrijtuigen en aanhangers met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kilogram. Caravans vallen daar niet onder, campers wel.

Wat is de apk keuring?

De APK keuring, wat zijn de regels? Nieuwe auto’s hoeven nog niet APK gekeurd te worden. Zodra de auto drie of vier jaar oud is, moet u jaarlijks, of eens per twee jaar de auto laten keuren. Vanaf een leeftijd van acht jaar moeten alle auto’s jaarlijks voor de APK keuring.

Hoe vaak moet mijn auto apk worden gekeurd?

Hoe vaak moet mijn auto APK worden gekeurd? De keuringsfrequentie van jouw auto hangt af van de brandstof waarop jouw auto rijdt, het gewicht van je auto en de datum van de eerste toelating van jouw auto op de weg. Benzine en/of elektromotor: Eerste APK 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna 2 keer om de 2 jaar.

Hoe lang is de APK van de auto?

Benzine en/of elektromotor: Eerste APK 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna 2 keer om de 2 jaar. Daarna (dus als de auto ouder is dan 8 jaar): ieder jaar.

Hoe vervalt de apk op uw voertuig?

De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. Deze brief ontvangt u of per post of digitaal in uw Berichtenbox . U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven