Wat heb je nodig voor eventing?

Wat heb je nodig voor eventing?

”Om te starten met eventing heb je allereerst je goedgekeurde cap nodig die je normaal ook al gebruikt. Daarnaast heb je een bodyprotector nodig, stevige beenbescherming en een veelzijdigheids- of springzadel”, geeft Hanneke aan. Hier kun je meer lezen over de juiste crossuitrusting.

Wat is eventingsport?

Een eventingwedstrijd (soms ook SGW genoemd) bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en de cross. Je kunt ook gewoon lekker meedoen aan crosslessen of oefencrossen. Wist je trouwens dat eventing samen met dressuur en springen een Olympische sport is?

Wat is cross paardrijden?

De cross is een onderdeel van de samengestelde wedstrijden in de paardensport. Een samengestelde wedstrijd (SGW) bestaat uit een dressuurproef, een springparcours en een cross. Er worden ook veel oefencrossen en tripalons georganiseerd waar deelnemers zonder startkaart aan mee kunnen doen.

Wat is het verschil tussen eventing en cross?

Een eventingwedstrijd, ook wel samengestelde wedstrijd (SGW) genoemd, bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en een crosscountry (de cross). De cross is het meest aansprekende onderdeel van de eventingsport.

Wat heb je nodig voor een cross?

Een helm is verplicht, net als handschoenen en motorcrosslaarzen. Daarnaast is het ook raadzaam om een bodyprotector, nek-brace, kniebeschermers en een niergordel aan te schaffen. Deze bescherming trek je onder je crossbroek en shirt aan. Zet je stofbril op en je kunt beginnen met motorcrossen!

Welke paarden zijn geschikt voor eventing?

Hoewel in principe elk paardenras welkom is binnen de eventing, kan men voornamelijk volbloed- en warmbloedrassen als eventingpaarden verkopen. Naast dat deze paarden vaak net wat sneller en behendiger zijn, zijn ze ook vaak – mede dankzij hun bouw – veelzijdig in te zetten.

Hoe werkt een oefencross?

Op deze route zullen we 18 tot 22 vaste hindernissen bouwen, waarbij je steeds kunt kiezen tussen ‘laag’ (ca. 40 cm) en ‘hoog’ (ca. 80 cm), ook heb je telkens de keuze om de hindernissen te passeren zonder eroverheen te springen. Tijdens de cross zijn een goedgekeurde rijhelm en een bodyprotector verplicht!

Wat doe je met eventing?

Eventing is een discipline in de paardensport waarbij de verschillende aspecten van de training aan bod komen. Het werd voorheen ‘military’ genoemd. De combinaties moeten een dressuurproef, een terreinproef en een springparcours rijden.

Wat is de SGW?

SGW is de afkorting van samengestelde wedstrijd, een wedstrijd die samengesteld is uit 3 verschillende onderdelen: dressuur, springen en een crossparcours met vaste hindernissen. Van deze drie onderdelen wordt een klassement opgemaakt en de beste all-over combinatie is winnaar.

Welke paarden zijn geschikt voor dressuur?

De Arabische Volbloed wordt vaak gebruikt in endurance wedstrijden, waar ze erg in uitblinken, maar ook voor dressuur en springen zijn ze best geschikt. De Arabische Volbloed heeft een speciale bouw. Hun rug is namelijk korter dan die van andere paarden en telt minder wervels.

Hoe werkt een SGW wedstrijd?

SGW staat voor SamenGestelde Wedstrijd, ook wel Eventing genoemd. Een samengestelde wedstrijd is namelijk opgebouwd uit 3 onderdelen: dressuur, springen en een cross-country. Van deze drie onderdelen wordt een klassement opgemaakt en de beste all-over combinatie is winnaar.

Wat is samengesteld rijden?

Een SGW bestaat uit een dressuurproef, springparcours en een crosscountry, dat is een terreinrit met hindernissen. Samengestelde wedstrijden zijn er in de klasse B tot en met ZZ. Alle onderdelen worden in principe op dezelfde dag verreden. Na ZZ-samengesteld kom je op nationaal en daarna internationaal niveau.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven