Hoe Adresseer je een mail naar meerdere mensen?

Hoe Adresseer je een mail naar meerdere mensen?

Hoe begin je een brief die aan een groep mensen, bijvoorbeeld een commissie of een bestuur, is gericht? Een brief aan een bestuur of een commissie kunt u het best beginnen met de aanhef Geacht bestuur, Geachte commissie of met Geachte dames en heren. Ook Geachte heer/mevrouw (in het enkelvoud) is correct.

Is het beste of Geachte?

Antwoord. Het is af te raden Geachte en Beste zelfstandig als aanhef te gebruiken, dat wil zeggen zonder dat er iets op volgt. Vooral in België worden Geachte en Beste vaak zelfstandig als aanhef gebruikt, maar niet iedereen wordt graag op die manier aangeschreven.

Wat zet je boven een brief?

Een brief behoort ingedeeld te zijn in alinea’s met daarin een inleidende alinea, eventueel een tweede en derde alinea en een slotalinea. Bovenaan de brief vermeldt u uw adres en dat van de geadresseerde, de datum en de aanhef. U sluit de brief af met uw naam en handtekening.

Hoe Adresseer je een familie?

Schrijf ‘De familie (achternaam)’ bovenaan het adres. De makkelijkste manier om een envelop aan een hele familie te adresseren is door simpelweg ‘De familie (achternaam van de familie)’ als de eerste adresregel te schrijven.

Hoe Adresseer je een onbekende?

Is de naam onbekend, dan schrijft men:

  1. Geachte mevrouw.
  2. Geachte heer.
  3. Geachte heer of mevrouw (als ook het geslacht onbekend is)

Hoe schrijf je iemand aan die je niet kent?

Je kunt beginnen met Geachte (als je iemand helemaal niet kent), en daarna ga je verder met heer of mevrouw. Geen enkele andere keus. Geachte Bert, onmogelijk. En als je iemand kent, schrijf je Beste met de voornaam.

Is het Geachte heer mevrouw of Geachte heer mevrouw?

Wat is de beste briefaanhef als je niet weet of de geadresseerde een man of een vrouw is? Als het geslacht van de geadresseerde onbekend (en niet te achterhalen) is, is het het gebruikelijkst in de aanhef boven een brief of e-mail zowel heer als mevrouw te vermelden.

Is het Geachte heer of meneer?

Als een man in een bepaalde functie wordt aangeschreven, wordt de vorm mijnheer gebruikt. In lopende tekst is het gebruik van meneer en mijnheer heel gewoon. In een mondelinge aanspreking is meneer het gebruikelijke woord.

Wat schrijf je Bij betreft?

Betreft-regel Schrijf betreft altijd met hoofdletter en zorg dat na de dubbele punt een kleine letter volgt.

Hoe heet een brief aan een onbekende?

Is de naam onbekend, dan schrijft men: Geachte mevrouw. Geachte heer. Geachte heer of mevrouw (als ook het geslacht onbekend is)

Hoe Adresseer je een familie in het Engels?

Wanneer u een brief aan een hele familie probeert te adresseren, in plaats van aan een enkele persoon, hebt u twee opties: u kunt de achternaam gebruiken, wat betekent dat de hele familie, of u kunt de brief specifiek richten aan familieleden (alleen voor sommige of alle) .

Hoe Adresseer je een brief aan een echtpaar?

Bij stellen waarvan de partners allebei hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering op de envelop en bovenaan een brief beide personen genoemd, met hun eigen voorletters: De heer A. de Zwart en mevrouw K. Verschuur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven