Welke ziekenhuizen zijn gespecialiseerd?

Welke ziekenhuizen zijn gespecialiseerd?

Gespecialiseerd ziekenhuis

Naam Locatie Ga naar
Haga Ziekenhuis, Juliana Kinderziekenhuis Den Haag Meer details
Oogziekenhuis Rotterdam Rotterdam Meer details
Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie De Bilt Meer details
Sint Maartenskliniek Nijmegen/Woerden/Boxmeer Meer details

Wat is het specialistisch ziekenhuis?

Algemene ziekenhuizen of streekziekenhuizen behandelen patiënten met aandoeningen die veel voorkomen. Als de zorg ingewikkelder wordt, dan verwijzen deze ziekenhuizen patiënten vaak door naar een gespecialiseerd of academisch ziekenhuis.

Welke organisatiestructuur heeft een ziekenhuis?

Daarvoor is een principiële keuze nodig uit twee besturingsmodellen om de ziekenhuisorganisatie en de medische staf te verbinden. De ziekenhuisorganisatie wordt bestuurd door te delegeren van ‘boven’, de raad van bestuur, naar ‘beneden’, de managers: een hiërarchisch systeem.

Is een ziekenhuis een vzw?

Onder ‘Statuut’ staat of het ziekenhuis beheerd wordt door een openbare overheidsinstelling, een private instelling (vzw) of een militaire overheid.

Wat is het beste ziekenhuis voor een hartklepoperatie?

Het Isala Hartcentrum is het eerste hartcentrum in Nederland waar een lekkende mitralisklep met behulp van de Da Vinci-operatierobot vervangen kan worden.

Hoeveel topklinische ziekenhuizen zijn er?

Topklinische centra voeren veel innovatief onderzoek uit om voorop te blijven lopen binnen hun specialisme. Topklinische ziekenhuizen zijn ook voor artsen belangrijke opleidingscentra. In Nederland voldoen 26 ziekenhuizen aan de criteria om zich topklinisch te mogen noemen.

Wat betekent Universitair Medisch Centrum?

Universitair medisch centrum, een academisch ziekenhuis verbonden aan een universiteit.

Wat houd polikliniek in?

Een polikliniek is een afdeling in een ziekenhuis waar mensen terechtkunnen voor een medische consultatie of kleine behandeling door een arts. Hierbij is geen opname in het ziekenhuis voorzien.

Hoe is een ziekenhuis ontstaan?

Door allerlei medische ontdekkingen, zoals de narcose, de ontdekking van bacterieen als ziekteverwekker, ontstond er behoefte aan ‘moderne’ ziekenhuizen, waar medici operaties konden uitvoeren. Dit was een vereniging opgericht door artsen ter verbetering van hygiëne en gezondheidsleer.

Hoeveel kamers heeft een ziekenhuis?

Met hoeveel patiënten lig je op een kamer? De meeste ziekenhuizen in Nederland hebben een-, twee- en vierpersoonskamers, waarbij het merendeel vierpersoonskamer is. Kamers waarbij je alleen ligt worden over het algemeen alleen gebruikt wanneer dit medisch noodzakelijk is.

Hoe wordt het ziekenhuis gefinancierd?

Door de prestatiebekostiging weten zorgverzekeraars waaraan het geld wordt besteed. Zij betalen het grootste deel van de kosten die ziekenhuizen maken. Die transparantie is niet alleen gunstig voor de zorgverzekeraars, maar ook voor de verzekerden en dus de patiënt.

Wat is een privé ziekenhuis?

Dit zijn voornamelijk ziekenhuizen die zowel overdag als ’s nachts patiënten onthalen voor gespecialiseerde medische hulp en die chirurgische en interne geneeskundige behandelingen aanbieden, aangevuld met allerlei andere disciplines zoals geriatrie, materniteit, pediatrie, neuropsychiatrie of revalidatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven