Inhoudsopgave
Hoe kan ik weten wie mijn huisarts is?
Kom je er echt niet uit wie je huisarts is? Neem dan contact op met een huisartsenpost in je omgeving. Die kan vervolgens gebruik maken van de dienst ‘raadplegen actuele huisarts’ in VECOZO en inzien waar je staat ingeschreven. Hiervoor dien je als patiënt toestemming te geven.
Hoe heet een online afspraak met de huisarts?
Regel uw zorg wanneer het u uitkomt met MijnGezondheid! Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online zorgzaken regelen bij uw huisarts of apotheek. Zo kunt u bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen.
Waar kan ik mijn bloeduitslagen vinden?
Het is mogelijk om uw medisch dossier online te bekijken. In uw medisch dossier staan onder andere het advies van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en de medicijnen die u gebruikt. U kunt deze gegevens bekijken via online portaal gezond.nl.
Hoe dichtbij moet je huisarts zijn?
U moet wel een huisarts vinden die plaats heeft in zijn of haar praktijk en die niet te ver van u vandaan woont. De huisarts moet namelijk ook in acute situaties snel bij u kunnen zijn, dus de afstand tot uw huis mag niet te groot zijn. Als vuistregel geldt hiervoor een reistijd van hooguit 15 minuten.
Waar kan ik mijn medische gegevens vinden?
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Kun je overstappen van huisarts?
U kunt zelf uw huisarts kiezen en ook van huisarts veranderen. Een huisarts mag in bepaalde situaties weigeren u als patiënt aan te nemen. Bijvoorbeeld als u te ver weg woont.
Hoe moet je een afspraak maken bij de huisarts?
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met uw huisartsenpraktijk. Vaak kunt u al dezelfde dag terecht. Wanneer u denkt dat uw klachten enige spoed hebben is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in de ochtend te bellen.
Hoe wordt een digitale afspraak met de huis arts ook wel genoemd?
Bij Medicure neemt de patiënt plaats in een digitale wachtkamer en ziet hoe druk het daar is. Aan de hand daarvan kunnen ze kiezen voor een tijdstip en een arts om hun vraag aan te stellen, of besluiten dit later te doen.
Hoe kom ik aan mijn patientendossier?
Aanvragen kopie medisch dossier Iedereen van 12 jaar en ouder kan mondeling of schriftelijk vragen om een kopie van het medisch dossier. U kunt hiervoor bij uw arts of zorginstelling terecht. U hoeft geen reden aan te geven voor uw verzoek. Uw arts kan om een legitimatie vragen als u een kopie (of inzage) wilt hebben.
Kan ik naar een huisarts in een andere stad?
Naar een andere huisarts gaan is geen probleem, maar het kan voorkomen dat de nieuwe huisarts jou weigert. Dit kan gebeuren als de praktijk vol is of als je te ver weg woont van de huisartsenpraktijk. Verhuis je naar een andere huisarts? Laat dit dan weten aan je zorgverzekeraar en jouw oude huisarts.
Hoe schrijf ik me in bij een huisarts?
Hoe verander ik van huisarts?
- informeer of de nieuwe huisarts u als nieuwe patiënt kan aannemen;
- licht uw oude huisarts mondeling, telefonisch of schriftelijk in dat u van huisarts verandert;
- vraag uw oude huisarts om uw dossier naar uw nieuwe huisarts te sturen.
Kan ik ook naar een andere huisarts?
Kan mijn huisarts mij uitschrijven?
Conclusies. De huisarts mag de behandelingsovereenkomst met een patiënt niet eenzijdig beëindigen, tenzij er sprake is van gewichtige redenen voor opzegging. De reden voor beëindiging moet dermate ernstig zijn dat voortzetting van de behandelingsovereenkomst redelijkerwijs niet van de huisarts kan worden gevergd.