Kan je je tanden laten bleken bij de tandarts?

Kan je je tanden laten bleken bij de tandarts?

Tanden laten bleken bij de tandarts is de meest effectieve methode om de tanden witter te maken. Alleen bij tandartsen (zoals bij ons) mag u uw tanden laten bleken met 6% waterstofperoxide. Bleken met waterstofperoxide is de enige effectieve methode om uw tanden echt witter te maken.

Hoeveel kost tanden bleken tandarts?

Je kunt je tanden bleken bij een tandarts voor zo’n 150-400 euro. Daarnaast kun je ook bij een bleekkliniek je tanden laten bleken voor zo’n 50-80 euro. Tenslotte kun je ook zelf je tanden bleken, voor zo’n 10-50 euro.

Hoe wit kunnen je tanden worden met bleken?

Bij bleken wordt meestal gebruikgemaakt van waterstofperoxide. De peroxide bleekt de verkleuringen. Daarnaast droogt het bleekmiddel de tanden tijdelijk uit en maakt ze iets poreuzer. Hierdoor wordt het glazuur tijdelijk minder doorzichtig en zie je het donkere tandbeen minder.

Kan mondhygiënist tanden witter maken?

Aanslag kan de tandarts of mondhygiënist door een professionele gebitsreiniging verwijderen. Bleken is hiervoor niet de oplossing. Dode tanden (meestal als gevolg van een val of klap of een wortel kanaal behandeling) kunnen van binnenuit verkleuren.

Hoe duur is het om je tanden te laten bleken?

Het bleken van tanden kan inderdaad duur zijn. Sommige tandartsen en salons rekenen tussen de 300 en 500 euro voor het bleken van tanden. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld. Wij snappen dan ook goed dat deze prijzen u afschrikken.

Hoelang bleek bitje in?

Vervolgens krijgt u alle instructies bij de bitjes en de bleekgel (6% Waterstofperoxide). De bitjes dienen thuis minimaal 2 uur, of een hele nacht gedragen te worden. Na 5 tot 10 keer dragen bereiken de meeste mensen de door hun gewenste kleur.

Kan je tanden bleken met vulling?

Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. Ze kunnen door de wittere tanden en kiezen eromheen zelfs meer opvallen na het bleken.

Hoeveel behandelingen tanden bleken?

Bij een niet te ernstige verkleuring werkt bleken van buitenaf heel goed. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bleeklepel en speciale bleekgel. De behandeling vindt bij de tandarts of mondhygiëniste plaats. Er zijn meerdere behandelingen nodig maar er is ook een versnelde methode.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven