Is het bijgaand of bijgevoegd?

Is het bijgaand of bijgevoegd?

Bijgesloten werd vroeger gezien als een contaminatie van ingesloten en bijgevoegd, maar het is tegenwoordig een volledig ingeburgerd, correct synoniem van bijgevoegd, (hierbij) ingesloten en bijgaand.

Wat is bijgevoegd?

bijgevoegd – Wordt gebruikt voor het toevoegen aan een boek van één vel, een errata of een illustratie met een smalle lijmrand zodat het toegevoegde element aan de volgende bladzijde kan worden geplakt.

Heb ik bijgevoegd?

Wat is juist: ‘Ik heb de voorwaarden bijgevoegd’ of ‘Ik heb de voorwaarden bijgesloten’? Het is allebei juist. Tegen bijsluiten werd tot in de jaren tachtig bezwaar gemaakt, omdat het een contaminatie zou zijn van bijvoegen en insluiten.

Is als bijlage bijgevoegd?

Om in een brief te verwijzen naar een bijgaande bijlage, zegt men in de standaardtaal als bijlage of in de bijlage. (1) De foto’s van de receptie heb ik alvast als bijlage toegevoegd. (2) In de bijlage vindt u een beschrijving van de woning. Standaardtaal in België is in die context ook in bijlage, zonder lidwoord de.

Is het bijlagen of bijlages?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord bijlage bijlagen, bijlages
verkleinwoord bijlagetje bijlagetjes

Wat is ingesloten?

I. bn., 1 .de -brief, die hier, in dezelfde enveloppe bijgevoegd is; 2. aan alle zijden afgesloten, ingebouwd: je zit hier erg -; II.

Hoe vind je het bijvoeglijk naamwoord in een zin?

Bijvoeglijke naamwoorden staan vaak direct voor het zelfstandig naamwoord waar ze bij horen, maar dat hoeft niet. Enkele voorbeelden (het bijvoeglijk naamwoord is gecursiveerd): de blonde jongen. de dronken vrouw.

Hoe verwijs je naar een bijlage in de mail?

Bijlagen in de e-mail Zet daarom in de laatste zin pas een verwijzing naar de bijlage. Geef ook aan wat de namen zijn van de bijlagen en wat de ontvanger hierin kan verwachten. Gebruik net als bij de onderwerpregel duidelijke titels in je bijlage. Dus niet “Rapport” maar “Rapport openstaande debiteuren week 4”.

Is het in de bijlage of in de bijlagen?

Als bijlage en in de bijlage zijn standaardtaal in het hele taalgebied, in bijlage is standaardtaal in België. Met als bijlage of in bijlage verwijst u naar het geheel van de bijlage(n). Met in de bijlage kunt u naar de inhoud van de bijlage of een onderdeel ervan verwijzen.

Is als bijlage?

Met als bijlage of in bijlage verwijst u naar het geheel van de bijlage(n). Met in de bijlage kunt u naar de inhoud van de bijlage of een onderdeel ervan verwijzen. Als bijlage / in bijlage vindt u een aanvraagformulier om als club erkend te worden.

Waar staat de bijlage?

Als een bericht een bijlage bevat, staat er in de meeste mailprogramma’s een pictogram van een paperclip bij. Let wel op als u e-mails ontvangt van mensen die u niet kent, met een bijlage erbij. Criminelen verzenden e-mails met teksten die uitnodigen tot het openen van de bijlage.

Wat is de meervoud van bijlage?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven