Wat is een vrijwillige Ziektewet uitkering?

Wat is een vrijwillige Ziektewet uitkering?

Wilt u verzekerd zijn tegen verlies van inkomsten bij ziekte? Dit kan met een vrijwillige verzekering voor de Ziektewet. U kunt dan een ziektewetuitkering krijgen als u ziek wordt.

Wat is vrijwillige Ziektewetverzekering bij UWV?

De vrijwillige verzekering WIA (Wet Inkomen en Arbeid) verzekert je voor een ziekteperiode die langer dan twee jaar duurt. Je betaalt hiervoor een premie van 5,65 vanaf dag 1. In de eerste twee jaar geeft de UWV Ziektewetverzekering je dekking. Na twee jaar treedt dan de WIA- verzekering in werking.

Wat is een vrijwillige verzekering?

Vrijwillige verzekering is een verzekering die u zelf afsluit voor de AOW, de Algemene nabestaandenwet ( Anw ) of voor beide. U betaalt dan ieder jaar een premie. Een vrijwillige verzekering kan voor u voordelig zijn als u uit Nederland vertrekt. Of als u op latere leeftijd naar Nederland bent gekomen.

Wat kost een AOV bij het UWV?

Wil dezelfde ondernemer een uitkering tot zijn 67e, dan zijn dit de opties: Vrijwillige voortzetting Ziektewet én WIA bij het UWV: € 445. AOV voor een licht beroep (bijvoorbeeld ICT-consultant): € 123. AOV voor een zwaar beroep (bijvoorbeeld loodgieter): € 334.

Wat voor verzekering is de ziektewet?

De Ziektewet-verzekering biedt een inkomen als u ziek bent. De maximale periode dat u een Ziektewet-uitkering ontvangt is 2 jaar (104 weken). Het dagloon dat u verzekert, is gebaseerd op het inkomen dat u kwijtraakt als u ziek wordt. Er geldt een maximum te verzekeren dagloon.

Waarom vrijwillige verzekering UWV?

Bent u niet verzekerd tegen verlies van inkomsten door ziekte en arbeidsongeschiktheid? Dan kunt u zich hiervoor vrijwillig verzekeren bij UWV. Bent u dienstverlener of werkt u in het buitenland? Dan kunt u soms een WW-verzekering afsluiten bij ons.

Wat voor verzekering is de WAO?

De WAO-verzekering is voor mensen in de WAO, met een arbeidsongeschiktheidspercentage van minder dan 45-55%. Met de WAO-verzekering bent u verzekerd tegen verlies van het inkomen dat u nog kunt verdienen. Als uw gezondheid slechter wordt, kan uw uitkering worden aangepast.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp?

Een zelfstandig ondernemer betaalt voor een AOV gemiddeld zo’n € 3.000,- bruto premie per jaar. Dat is veel geld. Maar werkt u 40 uur per week, met 4 weken vakantie per jaar, dan komt het neer op € 1,56 per gewerkt uur.

Wat kost het om je als zzp te verzekeren?

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) moeten verplicht een premie tussen de 85 en 150 euro per maand gaan betalen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven