Welke cijfers op de watermeter moet ik doorgeven?

Welke cijfers op de watermeter moet ik doorgeven?

Vul de 5 cijfers in die op de zwarte vlakken van uw watermeter staan. Sommige watermeters hebben 4 cijfers op zwarte vlakken. Zet er dan een 0 voor bij het invullen, zodat het 5 cijfers worden. ‘0454’ wordt bijvoorbeeld ‘00454’.

Hoe meet je de waterstand?

Veelgestelde vragen

  1. Noteer de meterstand van uw watermeter.
  2. Cijfers achter de komma noteert u niet.
  3. Ga naar Meterstand doorgeven en vul daar het registratienummer en de meterstand in.
  4. Online doorgeven niet mogelijk? Bel dan met 0800 6162 (gratis) om de meterstand door te geven en houd uw registratienummer bij de hand.

Welke cijfers doorgeven elektriciteit?

Geef altijd eerst de bovenste/linker meterstand door, daarna de onderste/rechter. Eenvoudig besparen? Vergelijk energie! Een slimme meter wordt op afstand uitgelezen als je je netbeheerder hier toestemming voor hebt gegeven.

Hoe moet je een watermeter lezen?

Het aflezen van uw watermeter werkt zo:

  1. Vul alle cijfers in die op de zwarte vlakken van uw watermeter staan. Dus ook de nullen (0).
  2. De cijfers op de rode vlakken hoeft u niet door te geven.
  3. De meeste watermeters hebben 5 cijfers op de zwarte vlakken. Sommige watermeters hebben 4 cijfers op zwarte vlakken.

Wat betekenen de cijfers op mijn watermeter?

De eerste cijfers tonen je verbruik in kubieke meter (m³). Deze cijfers moet je jaarlijks doorgeven aan de watermaatschappij voor de berekening van je verbruiksfactuur. De laatste cijfers tonen je verbruik in liter (1 kubieke meter water is 1000 liter). In dit voorbeeld noteer je de meterstand 1 931 271,4 liter.

Wat als je waterstand niet doorgeeft?

Geeft u de meterstand niet binnen 3 weken door? Dan maken we een schatting van uw meterstand. Daarbij kijken we naar uw waterverbruik in het verleden. Deze schatting gebruiken wij dan voor uw jaarafrekening.

Wat is mijn referentienummer Brabant Water?

Waar vind ik mijn referentienummer? U vindt uw referentienummer in de e-mail of brief die u onlangs van ons ontvangen hebt met het verzoek ons de meterstand door te geven. Uw referentienummer is een uniek nummer.

Waar staat het nummer van de watermeter?

Het meternummer vindt u boven het glaswerk. U geeft alleen de witte cijfers op het zwarte telwerk door.

Wat is stroom 1 en 2?

Dit is een elektriciteitsmeter met twee telwerken. In de telwerken zie je hoeveel kWh stroom je hebt verbruikt. Stroom I (T1) is het bovenste of het linker telwerk. Stroom II (T2) is het onderste of het rechter telwerk.

Hoe lees ik mijn elektriciteitsmeter?

Stap 1: controleer eerst je meternummer. De laatste vier cijfers op je meteropnamebrief of –mail moeten overeenkomen met de meter bij jou thuis. In ons voorbeeld zijn de laatste vier cijfers 0530. Stap 2: bij een tweevoudige meter heb je twee meterstanden: een voor je dagverbruik en een voor je nachtverbruik.

Wat is een watermeter?

Een watermeter meet de hoeveelheid water die wordt gebruikt. De cijfers laten zien hoeveel water verbruikt is. Dit wordt gemeten in kubieke meters (m³). Eén m³ water = 1.000 liter water.

Wat betekenen de cijfers op een watermeter?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven