Inhoudsopgave
Welke ISO bij sneeuw?
Die natuurlijke reflector licht enerzijds schaduwen op en maakt anderzijds snelle sluitertijden mogelijk zonder dat je hoge iso-waardes hoeft te selecteren. Met zon kun je vaak prima de voeten met een lage iso-waarde van 100 of 200. Bij bewolkt of nevelig weer is 400 iso vaak ruim voldoende.
Hoe maak je een sneeuw Selfie?
Korte tips voor de mooiste sneeuwfoto’s op een rij:
- Zorg dat sneeuw wit genoeg belicht wordt door over te belichten als het te grijs wordt.
- Pas de witbalans aan als sneeuw te blauw wordt, zet de witbalans wat warmer of fotografeer in RAW.
- Fotografeer kinderen of dieren spontaan in de sneeuw voor de mooiste momenten.
Welke lens bij sneeuw?
Wanneer er veel witte en dus lichte tinten aanwezig zijn, gaat je camera automatisch wat onderbelichten. Hierdoor wordt die mooie, witte sneeuw grijs en grauw op je foto’s. Je kunt grijze sneeuw voorkomen door de belichtingscompensatie in te stellen tussen de +2/3e en maximaal +2 stops.
Kan camera tegen sneeuw?
Sneeuw voelt vaak een stuk minder gevaarlijk dan regen, maar vergis je niet. Bescherm je camera en objectieven goed tegen sneeuw door een regenhoes eroverheen te trekken. Een stevige plastic vuilniszak is ook altijd een redelijk alternatief; mocht je geen regenhoes voor handen hebben.
Welke witbalans bij sneeuw?
Zorg voor een goede witbalans, sneeuw is wit en wordt al snel te blauw door de camera. Je kunt de witbalans dan beter op “daglicht” ofwel het zonnetje, of zelfs “bewolkt” instellen.
Wat doet de ISO waarde?
Afhankelijk van de hoeveelheid licht binnen, gebruik je binnen een ISO waarde van 400 tot ongeveer 800. Ga je buiten in de schemer of het donker fotograferen? Dan gebruik je een ISO waarde tot 1600 of 3200. Kijk uit voor ruis bij ISO waarden vanaf 1600.
Wat doe je met sneeuw?
Hier heb ik een paar tips voor je.
- Maak een sneeuwpop.
- De sneeuwstep.
- Maak een sneeuwengel.
- Sneeuwballen gun-gevecht.
- Boter, kaas en eieren in de sneeuw.
- Bouw een iglo!
- Sneeuwballen gooien zonder koude handen.
- Maak een sneeuwkunstwerk.
Is sneeuw goed voor je gezicht?
Niet gek, want ondanks dat je goed ingepakt de sneeuw in gaat, heeft je huid wel degelijk te maken met de zon en ook met de kou. Zeker je gezicht! Daarom moet je je ook tijdens de wintersport altijd goed insmeren. De boosdoener is niet de warmte, maar de UV-straling van de zon.
Hoeveel overbelichten bij sneeuw?
Bij sneeuw wil je dus de belichtingstijd verlegen. De volgende vuistregel wordt vaak genoemd: overwegend wit in je onderwerp is twee stops overbelichten. De sneeuw in je foto zou op deze manier weer wit moeten zijn.
Kan een camera tegen vorst?
Bestand tegen vrieskou Een camera kan doorgaans prima tegen wat kou en dat blijkt wel uit de claims van camerafabrikanten dat hun camera’s en objectieven vaak bestand zijn tegen temperaturen van -10 graden Celsius. Elektronica heeft geen last van kou en werkt daardoor ook bij vele graden onder nul nog uitstekend.
Wat is witbalans op camera?
Verschillen in kleuren merk je ook bij het fotograferen op verschillende tijdstippen. De witbalans is er om ervoor te zorgen dat de kleuren juist gecorrigeerd worden naar de lichtomstandigheden. De witbalans wordt aangeduid met een zogenaamde kleurtemperatuur in de maat Kelvin.
Welke ISO waarde gebruiken?
Als je overdag in de buitenlucht foto’s maakt, gebruik je de laagste ISO waarden (100 of 200) omdat er voor de sensor al voldoende licht is. Zodra je binnenshuis fotografeert, verhoog je de ISO waarde. Afhankelijk van de hoeveelheid licht binnen, gebruik je binnen een ISO waarde van 400 tot ongeveer 800.