Inhoudsopgave
Waar komt het woord kamikaze vandaan?
Het woord Kamikaze stamt af van Japanse legendes over het Mongoolse Rijk wat in de 13e eeuw Japan probeerde te veroveren. Omdat de Japanners tot twee keer toe geholpen waren door de natuur, noemden ze deze twee natuurverschijnselen Kamikaza (Goddelijke wind).
Wat is kamikaze taal?
Kamikaze betekent goddelijke wind De Japanse zelfmoordpiloten uit de Tweede Wereldoorlog werden kamikaze piloten genoemd, maar tegenwoordig is het woord ook opgenomen in de Nederlandse taal.
Wat betekent kamikazepiloot?
Betekenis van de term kamikaze Kamikaze is dus eigenlijk een afkorting van een zelfmoordpiloot: de kamikazepiloot. Zoals de kamikaze zich als een storm op de Mongolen stortte, zo zouden de kamikazepiloten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog met hun vliegtuigen op Amerikaanse schepen stortten.
Wat is harakiri plegen?
Seppuku (切腹), ook wel harakiri (腹切り) genoemd (zie later), is de traditionele vorm van zelfmoord voor de samoerai in Japan, uitgevoerd door het met een vlijmscherp lang mes opensnijden van de buik en indien mogelijk het vervolgens – zonder een kik te geven – toebrengen van een snee in het hart.
Hoeveel kamikaze piloten?
In totaal zouden minstens 3800 Japanse piloten het leven laten met kamikazeacties. Er zijn ook bronnen die meer dan 5000 piloten noemen. De kamikazepiloten slaagden erin om 34 Amerikaanse schepen te laten zinken en honderden anderen zwaar te beschadigen.
Wat is het verschil tussen seppuku en harakiri?
Tussen harakiri en seppuku bestaat alleen een taalkundig verschil. Harakiri is afgeleid van hara (buik of maag) en kiru (snijden). De betreffende karakters kunnen ook als fuku en setsu worden uitgesproken. Zet die woorden in de omgekeerde volgorde, plak ze aan elkaar en je krijgt seppuku.
Waarom harakiri?
Japanners geloofden dat harakiri pleegden een eervolle dood was. Harakiri zou de ziel vrijmaken. Men gaf met deze wijze van zelfmoord tevens aan boete te willen doen voor bepaalde (mis)daden. Traditioneel sneed men bij harakiri of seppuku de eigen buik in de breedte open, net onder de navel.