Wat als je aardlekschakelaar uitgaat?

Wat als je aardlekschakelaar uitgaat?

Vervang de doorgeslagen stop in de meterkast of schakel de betreffende automaat weer in. Zo nodig kunt u nu ook de aardlekschakelaar of de groepsschakelaar weer inschakelen. Het kapotte apparaat zal waarschijnlijk vervangen of gerepareerd moeten worden, maar verder kunt u weer gebruik maken van de stroom in uw huis.

Wat te doen bij uitvallen aardlekschakelaar?

Wat te doen wanneer de aardlekschakelaar is uitgeschakeld

  1. Schakel alle groepen achter de aardlekschakelaar uit met de groepsschakelaars in de meterkast.
  2. Schakel ook alle elektrische apparaten uit, door de stekkers uit de stopcontacten te halen.
  3. Schakel de uitgeschakelde aardlekschakelaar en de groepsschakelaars weer in.

Wat is de levensduur van een aardlekschakelaar?

Op het controleren van de aardlekschakelaar na, heeft de elektrische installatie van je woning geen onderhoud nodig. Laat de aardlekschakelaar elke tien jaar door een vakman nakijken.

Waarom een Aardlekautomaat?

Het belangrijkste voordeel van een aardlekautomaat is dat deze bij een te hoge lekstroom alleen de groep uitschakelt waar de storing zich bevindt. De overige groepen worden niet uitgeschakeld. Een aardlekschakelaar schakelt bij een storing alle groepen uit waarop de aardlekschakelaar is aangesloten.

Waarom doet mijn aardlekschakelaar het niet?

Gaat de aardlekschakelaar niet meer aan, dan moet u het volgende doen: Zet de groepen die achter de betreffende aardlekschakelaar zitten allemaal uit met de automaat of met de groepenschakelaar. Zet dan de aardlekschakelaar weer in. Blijft de aardlekschakelaar zitten, dan kunt één voor één de groepen weer inschakelen.

Wat moet je doen als de stoppen doorslaan?

Wat te doen wanneer een stop of automaat is doorgeslagen

  1. Schakel dit apparaat uit en haal vervolgens de stekker uit het stopcontact.
  2. Vervang in de meterkast de doorgeslagen stop of schakel de automaat weer in.
  3. Schakel zo nodig ook de groepsschakelaar of aardlekschakelaar weer in.

Wat moet je doen als het licht uitvalt?

Bel dan met: Gas- en stroomstoringen: 0800 – 9009. Dit is het nationaal storingsnummer voor gas en stroom. Het lastige bij een stroomstoring is dat meestal een computer of de WIFI dan niet werken (geen stroom). Een mobiel met een directe internetverbinding kan dan uitkomst brengen.

Hoe schakel je een aardlekschakelaar?

Op de meeste aardlekschakelaars zit een testknopje. Als je dit indrukt moet de stroom uitvallen; je ziet dan tegelijkertijd een palletje omklappen. Om de stroom weer in te schakelen kun je het palletje van de aardlekschakelaar terug zetten.

Kan een aardlekschakelaar slijten?

De aardlekschakelaar in de meterkast vergelijkt de inkomende stroom met de uitgaande stroom achter de groepenkast. Als de stroom ‘lekt’ dan is de aardlekschakelaar kapot. Laat dan de aardlekschakelaar vervangen. Elektriciens noemen dit daarom lekstroom en dat kan zeer gevaarlijk zijn.

Heb ik een aardlekschakelaar?

Een aardlekschakelaar is voorzien van een test-knop, dit is een knop op de aardlekschakelaar met de letter “T”. Wanneer u uw aardlekschakelaar gaat testen, dient u er eerst voor te zorgen dat de aangesloten installaties uitgeschakeld zijn.

Wat voor soort beveiliging is een aardlekschakelaar?

De aardlekschakelaar treedt nu in werking en zorgt ervoor dat er geen stroom meer staat op de elektrische installaties. Kortom: een aardlekschakelaar beveiligt elektrische installaties tegen lekstroom en voorkomt hiermee gevaarlijke situaties.

Wat is het verschil tussen een zekering en een aardlekschakelaar?

De aardlekschakelaar bevindt zich meestal vóór alle groepen en zekeringen. Wanneer er een aardfout optreedt wordt het hele huis van de stroom afgesloten. Bij een zekering wordt slechts één groep onderbroken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven