Welke waterwaarden voor aquarium?

Welke waterwaarden voor aquarium?

De 5 belangrijkste waterwaarden

  1. Totale hardheid (gH) Het calcium- en magnesiumgehalte is bepalend voor de gH-waarde.
  2. Zuurgraad (pH-waarde) Alle zure en basische/alkalische stoffen die in het water oplossen, zorgen voor de zuurgraad.
  3. Carbonaathardheid (CH)
  4. Stikstofverbindingen.

Waardoor stijgt pH in aquarium?

Overdag zal je pH waarde stijgen doordat de aquariumplanten CO2 gebruiken. In de nacht daalt de pH waarde doordat er meer CO2 vrij komt. Verhogen: Toevoegen van GH Plus. Als je aquarium water test aangeeft dat er een hoge gH waarde is, dan is de totale hardheid van je water hoog.

Wat is een goede kH?

Een goede KH-waarde ligt tussen 6° en 10°dH. Met een eenvoudige test is ook deze waarde te bepalen. Wanneer de ontwikkeling van het vijvermilieu stagneert, zal de KH-waarde dalen wat gepaard gaat met een oplopende pH waarde. Bij toename van het vrije koolzuur zal daarentegen de KH-waarde toenemen en de pH afnemen.

Hoe kan ik de pH verlagen?

Voeg natuurazijn toe aan het water voor een goedkope oplossing. Doe één eetlepel natuurazijn vier liter water. De natuurlijke zuurgraad van de azijn zal helpen de alkaliteit in het water te neutraliseren, waardoor een pH van 7,5-7,7 verlaagt wordt tot ongeveer 5,8-6,0.

Wat is GH in aquarium?

De gH waarde (gezamenlijke Hardheid) vertegenwoordigt de totale ‘hardheid’ van het aquariumwater. Wanneer een test aangeeft dat de gH waarde te hoog is, betekent dit dat de totale hardheid te hoog is. Oftewel, de concentratie van alle opgeloste stoffen in je aquarium.

Wat is PPM waarde aquarium?

TDS (Total Dissolved Solids) zegt iets over de hoeveelheid aan opgeloste stoffen in het water en wordt uigedrukt in PPM (deeltjes per miljoen). Hoe lager deze waarde, hoe zuiverder het water is.

Hoe verhoog je pH in aquarium?

Als je de pH waarde moet verhogen, kun je het beste basisch water toevoegen. Ook het gebruik van HS Aqua PH Plus is een prima optie.

Hoe komt fosfaat in aquarium?

PO4, het fosfaat gehalte van het aquarium. Een te hoge fosfaat waarde ontstaat door een te groot visbestand, fosfaatrijke voeder middelen en fosfaathoudende voedingsstoffen voor planten. In combinatie met te hoge nitraatwaarden leidt een te hoog fosfaatgehalte tot overmatige algengroei.

Wat is een goede KH waarde vijver?

De juiste waarden De zuurgraad (pH-waarde) moet liggen tussen de 7-8, de carbonaathardheid (KH-waarde) moet liggen tussen de 5-12 en de gezamenlijke hardheid (GH-waarde) ligt tussen de 10-15.

Wat doet KH?

KH is een afkorting van de waterwaarde Carbonaathardheid. De KH waarde wordt gemeten als carbonaatgehalte (CO32-) in het water, ook wel de carbonaathardheid genoemd. De KH waarde is tevens van grote invloed op de pH waarde omdat het werkt als een buffer tegen verzuring.

Hoe verlaag ik de pH waarde van mijn zwembad?

Wanneer de pH waarde van je zwembad te hoog is kun je deze verlagen door pH minus poeder te gebruiken. Als de pH waarde te hoog is werken chloor en andere desinfectiemiddelen minder goed. Hierdoor is het belangrijk om deze te verlagen. De ideale pH waarde ligt hierbij tussen de 7,0 en 7,6.

Wat te doen bij een te lage pH waarde zwembad?

De oplossing voor een te lage ph is simpelweg het toevoegen van ph plus aan het zwembad. Afhankelijk van de huidige ph waarde dien je een bepaalde hoeveelheid ph plus toe te voegen. Op de verpakking vind je vaak een schema terug dat bij deze dosering kan helpen.

Wat is de pH-waarde van een aquarium?

De pH-waarde van je aquarium is belangrijk omdat het verzekert dat je vissen genoeg zuurstof in het water krijgen, zodat ze goed kunnen gedijen. De meeste aquaria doen het goed met een pH van 7-8.

Wat is de GH waarde van een aquarium water?

Als je aquarium water test aangeeft dat er een hoge gH waarde is, dan is de totale hardheid van je water hoog. Met andere woorden, de concentratie van alle opgeloste stoffen in je aquarium bij elkaar (totale hardheid) is te hoog. Een hoge gH waarde betekent zeer hard water, een te lage gH waarde vanzelfsprekend zeer zacht water.

Wat is de PO4 waarde in het aquarium?

Afkorting: Naam: Waarde: PO4: Fosfaat: Tussen de 0,5 mg/l: Verlagen: Deels water verversen, minder voeding voor aquariumvissen toevoegen. De PO4 waarde staat voor de Fosfaat waarde in het aquarium. Fosfaat versterkt de kleuren van je aquariumplanten bladeren en is een belangrijk element in de plantengroei.

Hoe doe je het met een pH van 7-8?

De meeste aquaria doen het goed met een pH van 7-8. Je wilt de pH mogelijk verlagen als je vissen ziek lijken of weinig energie hebben en je hebt vastgesteld dat dit door de pH-waarde van het aquarium komt. Verder gedijen sommige vissen en aquariumplanten beter bij een lagere pH-waarde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven