Wat is hetzelfde bij het Jeugdjournaal en het grote mensen journaal?

Wat is hetzelfde bij het Jeugdjournaal en het grote mensen journaal?

Voor het Jeugdjournaal betekent dit dat zij het nieuws vanuit een kinderperspectief benaderen en veel onderwerpen behandelen die speciaal relevant zijn voor kinderen. Het NOS Journaal daarentegen heeft politieke en financieel/economische onderwerpen hoog op de nieuwsagenda staan.

Hoe vaak per week komt het Jeugdjournaal 40 jaar geleden op tv?

Wat veertig jaar geleden begon als een uitzending van een paar keer per week een paar minuten (en niet in de schoolvakanties), is inmiddels uitgegroeid tot een dagelijks avondjournaal van twintig minuten en een uitzending in de ochtend.

Waar ging het Jeugdjournaal over?

Het NOS Jeugdjournaal is een nieuwsprogramma van de NOS met het laatste nieuws voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Er is dagelijks een ochtenduitzending.

Hoeveel mensen kijken Jeugdjournaal?

In 2019 bedroeg de gemiddelde kijkdichtheid echter 2,1 miljoen.

Welke zender is jeugdjournaal?

Het NOS Jeugdjournaal brengt nieuws en reportages voor kinderen in de leeftijd van circa 9 tot 12 jaar. Op schooldagen zijn er twee uitzendingen per dag: ’s ochtends om 8.45 uur en ’s avonds om 19.00 uur. In het weekend is er één uitzending per dag, ook om 19.00 uur.

Wat is de email van het jeugdjournaal?

Dan kunt u gebruikmaken van onderstaand vragenformulier. U krijgt een ontvangstbevestiging. U kunt ook een mailtje sturen naar reacties@nos.nl.

Hoeveel mensen werken er bij het jeugdjournaal?

Dit vertrouwen willen we elke dag weer waarmaken en daar werken ruim 600 mensen keihard aan. Een flink aantal van hen kent u van gezicht of alleen van stem.

Wie is de baas van het jeugdjournaal?

Zo gingen bijvoorbeeld Hans Smit en Aldith Hunkar eerder al deze weg. Onderstaande een tabel wie er in het verleden werkten bij het NOS Jeugdjournaal als presentator….Voormalige presentatoren en verslaggevers.

Periode Presentator
2017-2020 Youssef Abjij
2017-2021 Laura Hogendoorn

Waarom Jeugdjournaal kijken?

Mijn ervaring is dus dat samen naar het jeugdjournaal kijken jouw kind inzicht in het nieuws geeft. Daarnaast stimuleert het ook de nieuwsgierigheid bij kinderen.

Wat is hetzelfde bij het jeugdjournaal en het grote mensen journaal?

Wat is hetzelfde bij het jeugdjournaal en het grote mensen journaal?

Voor het Jeugdjournaal betekent dit dat zij het nieuws vanuit een kinderperspectief benaderen en veel onderwerpen behandelen die speciaal relevant zijn voor kinderen. Het NOS Journaal daarentegen heeft politieke en financieel/economische onderwerpen hoog op de nieuwsagenda staan.

Wat is een ochtenduitzending?

Op een gewone schooldag komen de eerste drie mensen al om 06:00 uur ’s ochtends op de redactie in Hilversum om de ochtenduitzending te maken. Ze maken filmpjes van het belangrijkste nieuws en bedenken de stelling van de dag. Na de uitzending van 08:45 uur komen er steeds meer mensen op de redactie.

Wat is een nieuwsartikel?

Nieuws omvat alle informatie van een zeker algemeen belang die tot dusver aan publieke waarneming was onttrokken. Het gaat doorgaans over een recent feit, een actualiteit, waar collectieve belangstelling voor bestaat. Met de uitdrukking het nieuws doelen we vaak op het radionieuws of het tv-journaal.

Wie zijn de presentatoren van het jeugdjournaal?

NOS Jeugdjournaal
Genre Nieuws / Jeugd
Presentatie Tamara Seur Annabelle Zandbergen Joris Marseille Lucas van de Meerendonk Evita Mac-nack
Muziek Cablejuice
Land van oorsprong Nederland

Hoe vervuilend is nieuwe kleding?

Even een nieuw shirtje kopen of een nieuwe spijkerbroek halen: volgens klimaatdeskundigen kunnen we dat beter niet te vaak doen. De kledingindustrie is namelijk één van de meest vervuilende industrieën die er is. Dat komt omdat het maken van kleren veel water en energie kost.

Wat is de doelgroep van het jeugdjournaal?

Vooral in de NOS Jeugdjournaal-doelgroep: kinderen van 9-12 jaar. Onder deze groep is het marktaandeel met bijna 50 procent hoger dan ooit. En we zien dat YouTube, waar we veel van onze verhalen publiceren, mee profiteert.

Welke landen hebben een jeugdjournaal?

De 15 gevonden jeugdjournaals zijn afkomstig uit 14 verschillende landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Slovenië, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. België heeft als enige land twee jeugdjournaals: een Vlaamse variant en een Waalse variant.

Hoe laat is het ochtendjournaal?

Op schooldagen zijn er twee uitzendingen per dag: ’s ochtends om 8.45 uur en ’s avonds om 19.00 uur. In het weekend is er één uitzending per dag, ook om 19.00 uur. De eerste uitzending was op 5 januari 1981, de 25ste verjaardag van het NOS Journaal.

Wat is het verschil tussen een nieuwsbericht en een achtergrondartikel?

Vaak kun je niet al het nieuws kwijt in een nieuwsbericht. Dan heb je teveel informatie. In een achtergrondverhaal kun je meer vertellen over wat iets betekent, hoe het gekomen is of wat het gevolg kan zijn. Eigenlijk kun je het vergelijken met een nieuwsbericht, maar met meer informatie.

Wat is een achtergrondreportage?

In een achtergrondreportage kun je naast de brandweer ook slachtoffers aan het woord laten. verslaggever geen tijd om een reportage te maken. Gewapend met een mobiele telefoon gaat hij meteen op pad om live verslag te doen.

Heeft Robert ten Brink het Jeugdjournaal gepresenteerd?

Robert ten Brink (Amsterdam, 20 oktober 1955) is een Nederlands televisiepresentator die ooit als acteur is begonnen. Hij is vooral bekend als de presentator van programma’s als het Jeugdjournaal, Lingo, All You Need Is Love, (Weekend) Miljonairs en Holland’s Got Talent.

Wie was de eerste presentator van Lingo?

Toen Robert ten Brink begon met de presentatie van Lingo had hij reeds het Jeugdjournaal en Cijfers en Letters gepresenteerd. Hij werd uitgekozen omdat hij een geroutineerd presentator was. Na Robert ten Brink volgde eindredacteur François Boulangé hem op.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven