Wat is de opzegtermijn bij een contract voor bepaalde tijd?

Wat is de opzegtermijn bij een contract voor bepaalde tijd?

Of je nu een contract hebt voor bepaalde tijd, voor onbepaalde tijd of een flexibel nulurencontract, de opzegtermijn voor werknemers is standaard altijd 1 maand. In een cao kan daarvan worden afgeweken, maar nooit mag de maximale wettelijke opzegtermijn voor werknemers langer zijn dan 6 maanden.

Kan ik ontslag nemen met een tijdelijk contract?

U kunt uw tijdelijk contract opzeggen en moet daarbij de opzegtermijn in acht nemen. U en uw werkgever kunnen afspraken hebben gemaakt over de duur van uw opzegtermijn. Als u de opzegtermijn niet in acht neemt, dan bent u de werkgever een vergoeding verschuldigd.

Hoe een contract verbreken?

Je kan een overeenkomst verbreken in drie gevallen:

  1. Verbreking van de overeenkomst door wederzijdse toestemming van de partijen.
  2. Verbreking van de overeenkomst door eenzijdige wilsverklaring (opzegging)
  3. Verbreking in het geval van specifieke contracten “intuitu personae”

Kan ik een interim contract opzeggen?

Je interimcontract beëindigen kan alleen als beide partijen, uitzendkantoor en uitzendkracht, het daarover eens zijn. Een interimcontract is een overeenkomst voor bepaalde duur. Ga je niet meer werken en heb je een contract getekend, dan kan het interimkantoor je een vergoeding vragen.

Wat is de wettelijke opzegtermijn voor een werknemer?

Samen met uw werknemer kunt u schriftelijk een langere termijn afspreken. Een kortere termijn mag alleen als dat vastgelegd is in de cao. Voor de werknemer geldt volgens de wet een opzegtermijn van 1 maand. Daarbij speelt de duur van het dienstverband geen rol.

Kan een werkgever een contract voor onbepaalde tijd opzeggen?

Uw werkgever mag uw arbeidsovereenkomst alleen opzeggen als u schriftelijk instemt met ontslag. U bent niet verplicht in te stemmen. Gaat u niet akkoord, dan mag uw werkgever alleen opzeggen als het UWV daarvoor toestemming heeft gegeven. Ook dan geldt de opzegtermijn vanuit het arbeidscontract, de cao of de wet.

Wat is tussentijdse opzegging?

Een tussentijdse opzegging betekent dat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voortijdig eindigt. Normaal gesproken eindigt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd op het afgesproken eindtijdstip, en dan automatisch (van rechtswege), dus zonder ontslagvergunning, opzegging en opzegtermijn.

Kan je ontslag nemen als je contract nog loopt?

Tijdelijk contract Dan kunt u niet altijd ontslag nemen vóór de einddatum die hierin genoemd wordt. Dit mag alleen als in uw contract of cao staat dat u eerder op tussentijds kunt opzeggen. Staat dit er niet in? Dan kunt u alleen ontslag nemen met toestemming van uw werkgever.

Kan ik ontslag nemen in de ziektewet?

Ontslagbescherming bij ziekte of arbeidsongeschiktheid Het Burgerlijk Wetboek kent een opzegverbod tijdens ziekte. Hiermee wordt geregeld dat je werkgever je arbeidsovereenkomst tijdens de eerste twee jaar van je ziekte of arbeidsongeschiktheid niet mag opzeggen. Een zieke werknemer geniet dus ontslagbescherming.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven