Inhoudsopgave
- 1 Doen van aangifte?
- 2 Waar kan ik aangifte doen?
- 3 Doet politie iets met aangifte?
- 4 Wat gebeurd er als je aangifte doet tegen iemand?
- 5 Wat is het verschil tussen een aangifte en een melding?
- 6 Hoe lang blijft een melding bij de politie staan?
- 7 Waar kan ik mijn politie aangifte terugvinden?
- 8 Hoe moet ik aangifte doen bij de politie?
Doen van aangifte?
Je kunt op verschillende manieren aangifte doen:
- Via internet: www.politie.nl;
- Telefonisch, 0900 – 88 44;
- Op een politiebureau.
Waar kan ik aangifte doen?
U kunt op verschillende manieren aangifte doen bij de politie. Dat kan telefonisch, op het politiebureau, via internet of via een 3D-loket. Op de website van de politie vindt u verschillende misdrijven waarvan u aangifte kunt doen.
Wat gebeurt er met een melding bij de politie?
Wat gebeurt er na de melding of aangifte? Het slachtoffer kan bij zijn aangifte doorgeven dat hij op de hoogte wil blijven van de voortgang. Zoals het opsporen en aanhouden van de dader door de politie en wat het Openbaar Ministerie (OM) gaat doen. Het slachtoffer kan de voortgang via het slachtofferloket volgen.
Hoe kan ik aangifte doen van diefstal?
Doe aangifte van diefstal bij de politie
- Online: doe aangifte op de website van de politie.
- Telefonisch: bel de politie via 0900-8844.
- Op een politiebureau bij u in de buurt.
Doet politie iets met aangifte?
Wij gebruiken uw aangifte om de dader op te sporen en om de inzet van de politie op straat te bepalen. Als er voldoende aanknopingspunten zijn, doen we onderzoek. Mogelijk stellen we u nog extra vragen. Als u slachtoffer bent, mogen wij uw gegevens doorgeven aan Slachtofferhulp Nederland.
Wat gebeurd er als je aangifte doet tegen iemand?
Na de aangifte start de politie een onderzoek. Alles wat de politie tijdens zo’n onderzoek doet, bijvoorbeeld een buurtonderzoek, komt op papier. Wanneer je weet wie de mishandeling gepleegd heeft, kan de politie deze persoon aanhouden of uitnodigen op het politiebureau voor een verhoor.
Kan ik aangifte doen van intimidatie?
Aangifte van bedreiging of intimidatie doet u als iemand u bedreigt met de dood, met ernstig letsel, verkrachting of aanranding. U kunt op verschillende manieren bedreigd worden. Bijvoorbeeld op werk, op straat of via social media.
Hoe lang kan ik aangifte doen?
Je kunt bijvoorbeeld aangifte doen van lichte mishandeling tot zes jaar nadat de mishandeling heeft plaatsgevonden. Hiervan is vaak sprake bij huiselijk geweld. In geval van zware mishandeling geldt een termijn van 12 jaar.
Wat is het verschil tussen een aangifte en een melding?
Als je aangifte doet, verzoek je om strafvervolging. Dit betekent dat je wil dat de dader gestraft wordt. Doe je een melding, dan stel je de politie op de hoogte van de situatie.
Hoe lang blijft een melding bij de politie staan?
Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.
Wat moet je doen als je tas is gestolen?
Direct aangifte doen bij politie Zonder aangiftebewijs krijg je in veel gevallen geen vergoeding. Heb je de politie niet met spoed nodig? Bel dan 0900-8844. Bel alleen met het alarmnummer 112 als er geweld is gepleegd bij de diefstal van je portemonnee.
U kunt op de volgende manieren aangifte doen bij de politie:
- bellen met 0900 – 8844.
- online (alleen voor een klein aantal strafbare feiten)
- op het politiebureau (maak eerst een afspraak)
- videobellen via een 3-D aangifteloket (alleen in sommige regio’s)
Wat doet politie met aangifte diefstal?
Waar kan ik mijn politie aangifte terugvinden?
Als u inlogt op Mijn politie ziet u de laatste stand van zaken van uw aangifte. Aangiftes van diefstal, vernieling of zakkenrollen volgt u via Mijn Politie. Dat is de persoonlijke, vertrouwde online omgeving van de politie. Houd uw DigiD bij de hand, deze heeft u nodig om in te loggen.
Hoe moet ik aangifte doen bij de politie?
Hoe doe je aangifte?
- Via internet: www.politie.nl;
- Telefonisch, 0900 – 88 44;
- Op een politiebureau.
Hoe doe ik aangifte bij politie?
Je kunt op verschillende manieren aangifte doen: Via internet: www.politie.nl; Telefonisch, 0900 – 88 44; Op een politiebureau.
Wat gebeurt er na het doen van aangifte?
Door aangifte te doen laat u de politie weten dat er een misdrijf is gepleegd. Zij kunnen dan een onderzoek starten naar het strafbare feit. Dit is nodig om de dader te vinden. Ook heeft u meer kans op schadevergoeding als u aangifte doet.