Inhoudsopgave
- 1 Heb ik bijwerkingen van de pil?
- 2 Wat als je de pil blijft doornemen?
- 3 Wat doen als je de pil vergeten bent?
- 4 Kun je buikpijn krijgen als je de pil doorslikt?
- 5 Kan je zomaar veranderen van pil?
- 6 Hoelang moet je lichaam wennen aan spiraal?
- 7 Hoe kan mariadistel ingezet worden bij huidaandoeningen?
- 8 Wat is een mariadistel?
- 9 Kunnen je borsten pijn doen door de pil?
- 10 Hoe kan het dat mijn borsten pijn doen?
Heb ik bijwerkingen van de pil?
Bijwerkingen van de pil. Bijwerkingen van de pil komen vooral voor als u met de pil begint. Voorbeelden zijn gevoelige of gespannen borsten; hoofdpijn; stemmingsveranderingen; misselijkheid; gewichtstoename of doorbraakbloedingen. Ze gaan doorgaans binnen enkele dagen tot maanden over.
Wat als je de pil blijft doornemen?
Je mag de pil (of pleister of vaginale ring) gewoon doornemen zonder hormoonvrije periode. Voor sommige vrouwen met ernstige menstruatiegebonden klachten kan dit een hele opluchting zijn. De maandelijkse bloeding in de pilvrije week is niet nodig om gezond te blijven.
Hoe lang wennen aan anticonceptie?
Vooral als je net met anticonceptie begint kun je bijwerkingen hebben. Vaak gaan ze vanzelf weer over. Je lichaam heeft 3 maanden de tijd nodig om aan anticonceptie te wennen.
Wat doen als je de pil vergeten bent?
Neem de laatst vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Maak de strip af. Gebruik de komende 7 dagen wel een condoom als je seks hebt. Heb je de pil weer 7 dagen achter elkaar geslikt, dan ben je weer beschermd.
Kun je buikpijn krijgen als je de pil doorslikt?
In theorie: ja. De praktijk wijst echter uit dat veel vrouwen last krijgen van krampen en een opgeblazen gevoel wanneer ze ‘m langer dan drie maanden doorslikken. Luister daarom vooral naar je lichaam en slik de pil door zolang ’t voor joú goed voelt.
Waarom moet je de pil gebruiken?
De pil is de meest gebruikte anticonceptiemethode in Nederland. In de pil zitten hormonen die voorkomen dat je zwanger wordt. De hormonen zorgen ervoor dat er geen eicel vrijkomt. Daarnaast maken de pillen het slijm in de baarmoederhals dikker waardoor zaadcellen hier minder goed doorheen kunnen.
Kan je zomaar veranderen van pil?
Veranderen van pil Ga altijd naar de huisarts wanneer je wilt veranderen van anticonceptiepil of methode. Je kunt bijvoorbeeld overstappen op een anticonceptiepil met een lagere dosering oestrogeen, een ander soort oestrogeen of zonder oestrogeen.
Hoelang moet je lichaam wennen aan spiraal?
Het is normaal dat je na de plaatsing buikkrampen of een zeurend gevoel in de onderbuik krijgt. Onregelmatig bloedverlies komt ook voor omdat het lichaam moet wennen aan het spiraaltje. Deze klachten kunnen 3 tot 6 maanden duren, hierna is het lichaam gewend aan het spiraaltje.
Wat is het voordeel van anticonceptiepil?
Voordelen. Je krijgt door de pil een heel regelmatige cyclus. Je kan ook zelf je cyclus regelen (menstruatie overslaan of uitstellen). Door de pil worden je bloedingen vaak minder pijnlijk.
Hoe kan mariadistel ingezet worden bij huidaandoeningen?
Tevens kan mariadistel ingezet worden bij onder meer dyspepsie, ulcus pepticum, hooikoorts, reumatoïde artritis, obsessieve-compulsieve stoornis, tweedegraads brandwonden en uiteenlopende huidaandoeningen.
Wat is een mariadistel?
De mariadistel is een rechtopstaande distel met bladeren die enigszins leerachtig aanvoelen. De tekening op de bladeren is groen met een witte tekening in de vorm van aderen en vlekken. Aan de rand bevinden zich gelige stekels. De stelen van deze distel is tussen de 70 centimeter en de 150 centimeter lang.
Waarom is de pil doorslikt niet schadelijk voor de gezondheid?
Zo’n 99% van de artsen en doktoren zegt dat de pil doorslikken niet schadelijk voor de gezondheid is. Dit komt ook naar voren in een onderzoek door het Amerikaanse College van Obstetrici en Gynaecologen, weet Mens en Gezondheid. 2. Zolang je de pil doorslikt, word je niet ongesteld.
Bijwerkingen van de pil komen vooral voor als u met de pil begint. Voorbeelden zijn gevoelige of gespannen borsten; hoofdpijn; stemmingsveranderingen; misselijkheid; gewichtstoename of doorbraakbloedingen. Ze gaan doorgaans binnen enkele dagen tot maanden over. Houdt u er last van, overleg dan met uw huisarts.
Kunnen je borsten pijn doen door de pil?
Ook door de anticonceptiepil (die hormonen bevat) kunt u gespannen borsten krijgen. Vlak voor de menstruatie krijgt u pijn en opvallende knobbels in de borsten. Na de menstruatie verdwijnen de pijn en knobbels weer. Door de zwelling van het klierweefsel raken de melkgangetjes soms gestuwd.
Hoe kan het dat mijn borsten pijn doen?
Borsten dikker en gespannen Dit gebeurt als er meer vrouwelijke hormonen in uw bloed zitten. Bijvoorbeeld voordat u ongesteld wordt of als u zwanger bent. Ook in de pil zitten vrouwelijke hormonen. Als uw borst ook warm is, rood is en pijn doet, kan dit een ontsteking zijn.
Kun je spierpijn hebben in je borsten?
Of zwaardere gewichten gebruikt? Dan is de pijn in je borsten waarschijnlijk te wijten aan de spieren die onder je borstweefsel liggen. Ook dit moet na een aantal dagen verdwijnen, en tot dan kunnen zaken als kersepitkussens helpen. Als je iets te zware zaken hebt getild, kunnen die spieren ook verrekken.