Inhoudsopgave
Heb ik een gekneusde voet?
De kneuzing zelf en de plek eromheen zijn pijnlijk. De pijn wordt erger als je op de kneuzing drukt of beweegt. Rondom de kneuzing kan een zwelling ontstaan. En de plek waar het pijn doet voelt warm aan en kan (een beetje) rood zijn.
Hoelang heb je last van een gekneusde voet?
De eerste dagen kan de enkel flink pijnlijk en gezwollen zijn. Het lopen gaat dan moeilijk. Na 3 of 4 dagen wordt de pijn minder en kunt u de voet weer wat meer gaan gebruiken. Meestal kunt u na 2 weken weer gewoon lopen, fietsen en springen.
Hoe weet ik of mijn enkelband gescheurd is?
Aan een gedeeltelijke of volledig gescheurde enkelband kun je veel pijn hebben. Meestal ontstaat er bij het scheuren van je enkelband een zwelling op en onder je enkel en is er ook een bloeduitstorting te zien. Je kunt deze herkennen aan een paarse verkleuring onder je enkel, soms tot aan de rand van je voetzool.
Hoe weet ik of mijn enkel gekneusd is?
De verschijnselen van een gekneusde enkel zijn:
- een plotselinge scherpe pijn, meestal aan de buitenkant van de enkel.
- snelle zwelling van de enkel.
- Direct na de verstuiking van een enkel is het vaak nog onduidelijk of de enkelband verstuikt of (in)gescheurd is.
Hoelang kan je last hebben van een gekneusde elleboog?
Meestal gaat een elleboogkneuzing na een paar dagen tot drie weken vanzelf over. Na een aantal dagen kan er geleidelijk meer bewogen worden. Dit stimuleert het herstel. Is er mogelijk sprake van een botbreuk, is er forse zwelling of blijft de pijn hevig ondanks rust, neem dan contact op met je huisarts.
Hoe lang duurt een gebroken middenvoetsbeentje?
De breuk geneest meestal binnen enkele weken volledig. Het kan tot 8 weken duren voordat de voet weer volledig belastbaar is. Fysiotherapie is meestal niet nodig.
Wat is een kneuzing?
Een kneuzing is een beschadiging van het onderhuids weefsel door een val, slag of stoot (bijvoorbeeld van een hamer op de duim).
Wat te doen bij een gebroken middenvoetsbeentje?
Indien de breuk in de middenvoetbeentjes zit, is het afhankelijk van de pijn en de zwelling of een stevige schoen voldoende is, of dat er gips moet worden gegeven. Wanneer de breuk in de voetwortelbeetjes zit, zal gips vaak wel nodig zijn, meestal in combinatie met enige tijd niet mogen belasten van de voet.