Heb ik recht op uitgestelde bezoldiging?

Heb ik recht op uitgestelde bezoldiging?

Als je het voorbije schooljaar als tijdelijk personeelslid gewerkt hebt, krijg je in juli en/of augustus geen salaris van AgODi, maar een ‘uitgestelde bezoldiging’. Was je slechts een deel van het schooljaar aan het werk, dan kan je daarbovenop recht hebben op inschakelingsuitkeringen of werkloosheidsvergoedingen.

Hoeveel bedraagt mijn uitgestelde bezoldiging?

Als je het volledige schooljaar 2017-2018 voltijds gewerkt hebt, dan krijg je tijdens de maanden juli en augustus een ‘uitgestelde bezoldiging’ van het ministerie van Onderwijs. In juli bedraagt die ongeveer 80 procent van je gewone salaris, in augustus ongeveer 120 procent.

Wat is onbezoldigd ouderschapsverlof?

Tijdens het onbezoldigd ouderschapsverlof ontvang je geen salaris of andere vergoeding.

Hoe uitgestelde bezoldiging aanvragen?

Je hebt recht op een volledige uitgestelde bezoldiging Doe je aanvraag vanaf 1 september tenzij je op dat moment een nieuwe voltijdse tewerkstelling hebt. Lid van het ACV? Doe je aanvraag via Mijn ACV.

Hoe werkt uitgestelde bezoldiging onderwijs?

Tijdelijke leraren krijgen in juli en augustus geen salaris. Ze krijgen een ‘uitgestelde bezoldiging’. Heb je minder gewerkt – deeltijds of geen volledig schooljaar, dan wordt je uitgestelde bezoldiging voor juli berekend op basis van je prestaties tijdens de maanden september tot en met december.

Wat is OV Hulpkas?

De Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen (HVW) is een openbare instelling van sociale zekerheid die werkloosheids- of andere uitkeringen (jeugdvakantie, activering.) uitbetaalt. Als informatiedienst informeert de HVW zijn klanten kosteloos over hun rechten en plichten qua werkloosheidsreglementering.

Wat is uitgestelde bezoldiging onderwijs?

1) Wat is een uitgestelde bezoldiging? Dit is een vergoeding die door de departementen onderwijs van de Gemeenschappen betaald wordt aan het grootste deel van het tijdelijk onderwijzend personeel met vakantie tijdens de maanden juli en augustus.

Hoeveel verdient een leerkracht Belgie?

Het loon van een leerkracht in België verschilt aan beide kanten van de taalgrens. In Vlaanderen valt er meer te verdienen: 24.018 euro als beginnende leerkracht basisonderwijs en maximum 52.705 euro als leerkracht in het hoger secundair. In Wallonië is dat respectievelijk 23.584 en 51.488 euro.

Hoe lang in dienst voor ouderschapsverlof?

Als je ouderschapsverlof aanvraagt moet je je werkgever wettelijk gezien ten minste twee maanden en ten hoogste drie maanden op voorhand verwittigen per aangetekende brief of door de persoonlijke overhandiging van een brief met daarin de gewenste aanvangsdatum van het verlof.

Hoeveel bedraagt de uitkering voor ouderschapsverlof?

Bedragen uitkeringen Voor voltijdse werknemers die voltijds thuisblijven, bedraagt de onderbrekingsuitkering 765,33 euro netto per maand. Wie halftijds blijft werken, ontvangt 352,77 euro netto bovenop zijn of haar loon. Wie vier vijfde aan de slag blijft, heeft een uitkering van 119,68 euro netto per maand.

Hoeveel uitkering krijg ik onderwijs?

Maandelijks krijg je 1/12 van de jaarwedde voor de uitgevoerde opdracht. De uitgestelde bezoldiging wordt dan berekend door wat je al ontvangen hebt in mindering te brengen van een berekening op basis van 1/10 van de jaarwedde.

Wat is een bovenwettelijke uitkering onderwijs?

Bovenwettelijke uitkering Dit is een aanvullende uitkering die u ontvangt bovenop uw WW-uitkering van UWV. Als u recht heeft op deze uitkering kan dat betekenen dat u een aanvulling op uw WW-uitkering ontvangt of dat uw uitkering over een langere periode loopt.

Welke uitkering krijg ik tijdens mijn ouderschapsverlof?

Welke uitkering krijg ik tijdens mijn ouderschapsverlof? Tijdens je ouderschapsverlof ontvang je geen loon van je werkgever, maar krijg je wel een onderbrekingsuitkering van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening). Ouderschapsverlof kan soepeler worden opgenomen.

Wanneer ontvang je een ouderschapsverlof?

Tijdens je ouderschapsverlof ontvang je geen loon van je werkgever, maar krijg je wel een onderbrekingsuitkering van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening).

Wat is het ouderschapsverlof in de privésector?

Voor ieder kind heeft elke ouder recht op maximum 4 maanden ouderschapsverlof. Dit kan opgenomen worden in 4 maanden voltijds, 8 maanden halftijds, 20 maanden 4/5 de of tot slot 40 maanden 1/10 de. Het recht op ouderschapsverlof in de privésector wordt geregeld door het koninklijk besluit van 29 oktober 1997. Voor wie is ouderschapsverlof?

Kan je het ouderschapsverlof weigeren?

Als je het ouderschapsverlof aanvraagt in de vorm van een onderbreking met 1/10 of de flexibilisering in weken van de volledige onderbreking of in maanden van de halftijdse onderbreking, heb je wel het akkoord van de werkgever nodig. Dat betekent dat de werkgever bij het aangevraagde ouderschapsverlof kan weigeren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven