Inhoudsopgave
Heb je een verwijzing nodig voor de verloskundige?
Het advies is om zodra je weet dat je zwanger bent, contact op te nemen met de verloskundige. Je kunt zonder verwijzing terecht bij een verloskundige. Daarvoor hoef je dus niet eerst langs de huisarts. De verloskundige kies je zelf.
Is verloskundige bij bevalling?
Ondersteuning rondom de geboorte De verloskundige houdt tijdens de bevalling jouw gezondheid en die van je baby in de gaten. Wanneer het nodig is, grijpt ze in. Ze ondersteunt en begeleidt je bij het opvangen van de weeën en geeft aanwijzingen bij het persen.
Kan je zomaar naar een gynaecoloog?
Je gaat sowieso best naar een gynaecoloog als je al geslachtsgemeenschap had. Vanaf het moment dat je seksueel actief bent, raadt de Wereldgezondheidsorganisatie een bezoek aan de gynaecoloog om de 12 à 18 maanden aan.
Wie begeleid je tijdens de bevalling?
Je verloskundige begeleidt en ondersteunt je tijdens de bevalling. Ze houdt continu in de gaten hoe het met jou en je baby gaat. Wanneer je verloskundige komt ligt eraan wat jullie samen afgesproken hebben.
Hoe kom je aan een verloskundige?
Op deverloskundige.nl kun je een verloskundige bij jou in de buurt zoeken. Je krijgt een overzicht met reisafstand en websites van verschillende praktijken. Zo kun je verloskundigen en praktijken met elkaar vergelijken.
Hoe kies je een verloskundige uit?
Je bent dus vrij om zelf een verloskundige uit te kiezen; net als je je eigen huisarts mag bepalen. Veel vrouwen kiezen een verloskundige in de buurt, maar vooral in grote steden zijn er veel verloskundigenpraktijken. Kies een praktijk die bij je past; bij welke verloskundige(n) je prettig voelt.
Wat houd verloskundige zijn in?
De verloskundige begeleidt je vóór, tijdens en na je zwangerschap. Ze adviseert en ondersteunt je tijdens deze belangrijke periode. De verloskundige controleert jouw gezondheid en die van je baby, maar ze bespreekt ook met jou (en je partner) hoe je je zwangerschap beleeft. …
Wat heeft een verloskundige bij zich?
Alle spullen die in het ziekenhuis aanwezig zijn voor een normale bevalling, heeft de verloskundige ook bij zich. Ook beschikken de verloskundigen over de kennis en kunde om te handelen in spoedsituaties, zoals hechten en het toedienen van medicatie en zuurstof.
Hoe onderzoekt een gynaecoloog?
Bij uitwendig onderzoek voelt de gynaecoloog aan de buik en bekijkt de uitwendige geslachtsorganen. Bij het inwendig onderzoek bekijkt de gynaecoloog met een spreider (speculum of eendenbek) de vagina en de baarmoedermond en voelt inwendig aan de baarmoeder, de eileiders en de eierstokken.
Welke disciplines zijn betrokken bij de bevalling en de zorg voor moeder en kind in het ziekenhuis?
Een gynaecoloog begeleidt vooral die zwangerschappen en bevallingen die meer complexe en gespecialiseerde zorg nodig hebben. De gynaecoloog werkt samen met een team; verpleegkundigen, klinisch verloskundigen, kinderartsen , arts-assistenten, anesthesisten en het operatie team.
Welke mogelijkheden zijn er om te bevallen?
Manieren van bevallen
- Half zittend op bed bevallen.
- Op de baarkruk bevallen.
- Liggend op de rug bevallen.
- Liggend op de zij bevallen.
- Staand bevallen.
- Hurkend bevallen.
- Op handen en knieën bevallen.
- Baarschelp bevallen.