Inhoudsopgave
Heb je een verwijzing nodig voor kinderpsycholoog?
Om de behandelingen vergoed te krijgen is die vallen onder de basis GGZ is een doorverwijzing van de huisarts of jeugdarts nodig. De huisarts of jeugdarts zal bij het consult onderzoeken of er sprake is van een vermoeden van een DSM-diagnose.
Wat kost psychologische hulp?
De kosten die je betaalt voor een consult bij een psycholoog hangen af van verschillende factoren, zoals jouw verzekering. Gemiddeld kost een sessie van 45 tot 60 minuten jou ongeveer €98,-. Wij helpen je met de best passende hulp, maar ook met alle relevante informatie over wat een psycholoog kost.
Waar kan ik hulp krijgen?
U kunt terecht bij maatschappelijk werk via uw gemeente. Bijvoorbeeld via een wijkteam, jeugdhulp of het Wmo-loket. Heeft u meer hulp nodig? Dan verwijst de maatschappelijk werker u misschien door naar gespecialiseerde hulp.
Hoeveel sessies psycholoog vergoed?
Meestal zijn 5 tot 10 sessies voldoende. Soms kan het traject nog korter zijn en soms is het nodig om wat langer door te gaan met de gesprekken. Ook de frequentie van de gesprekken verschilt van persoon tot persoon. Vaak zijn de gesprekken in het begin een keer per week of eens in de twee weken.
Heb je een verwijzing nodig voor een psycholoog?
Misschien wil je graag bij een psycholoog langs, maar ga je liever niet eerst met je verhaal naar de huisarts voor een verwijzing. Kan je direct naar een psycholoog, zonder verwijzing? Ja, dat kan. Je kan zowel met als zonder verwijzing psychologische zorg krijgen.
Heb je een verwijzing nodig voor psychotherapie?
Vergoeding van psychotherapie aan volwassenen vanaf 18 jaar De basiszorgverzekering vergoedt de kosten van psychotherapie geheel (bij gecontracteerde psychotherapeuten) of gedeeltelijk mits het gaat om ‘verzekerde zorg’. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is altijd een verwijzing van de huisarts nodig.
Welke GGZ wordt vergoed?
Vanuit de basisverzekeringen vergoeden we generalistische basis GGZ als u lichte tot matige, niet-complexe psychische problemen hebt. Of bij stabiele chronische problematiek. Ook vergoeden we vanuit de basisverzekering hulp bij complexe psychische stoornissen en opnamen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Hoe krijg je psychologische hulp?
Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u zelf of verwijst u door naar hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).
Hoe kom je bij maatschappelijk werkster voor hulp?
Maatschappelijk werker helpt praktisch en gericht Hij ondersteunt bij het oplossen van, of omgaan met deze problemen, bemiddelt waar nodig of verwijst je door naar de juiste instantie. Hij kijkt hierbij niet alleen naar het probleem, maar ook naar je omgeving, je leefwereld, je wensen en je doelen.
Hoeveel sessies Basis GGZ?
Bij de generalistische BasisGGz (GBGGZ) krijg je hulp bij lichte psychische klachten. Tijdens de behandeling werk je heel gericht aan het oplossen of verminderen van die klachten. Een behandeling duurt ongeveer vijf tot maximaal twaalf sessies per jaar.
Hoe lang duurt een therapie sessie?
Een gesprek / sessie duurt meestal 45 minuten tot een uur. Voor relatietherapie duurt het een uur tot anderhalf uur.