Heb je nog gym op het mbo?

Heb je nog gym op het mbo?

Het mbo heeft geen verplicht aantal wekelijkse sportlessen. Sinds de invoering van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs in 1996 zijn bewegen en sport niet meer verankerd in het curriculum. Het Platform sport en gezonde leefstijl ijvert voor lessen Bewegen & Sport binnen de beroepsopleidende leerweg (bol).

Wat houdt sport en recreatie in?

De opleiding Sport & Recreatie is een BOL-opleiding. Je helpt bij het uitvoeren van sportieve en recreatieve activiteiten, waarbij de nadruk ligt op de sportieve kant. Je leert bijvoorbeeld hoe je groepen mensen moet begeleiden tijdens het sporten. Het schooljaar is verdeeld in periodes.

Wat kun je met sport en bewegen niveau 4?

Je organiseert sport- en bewegingsactiviteiten. Je begeleidt mensen in groepen, maar ook individueel. Je werkt als bewegingscoördinator, coach of trainer bij sportverenigingen, revalidatiecentra, gevangenissen, internaten, scholen, gemeente (wijken) of commerciële sportorganisaties.

Wat kun je met sport en bewegen niveau 3?

Je leert alles over het begeleiden en ontwikkelen van sport- en bewegingsactiviteiten. Na deze opleiding kun je aan de slag als trainer/coach, sportleider, organisator of instructeur. Bij elke sport die je maar kunt bedenken en met wie je maar kunt bedenken.

Waarom is sporten op het mbo verplicht?

Bewegingsonderwijs draagt bij aan een betere gezondheid van jongeren en aan een positief schoolklimaat. Alle leerlingen die een mbo-opleiding volgen moeten in de toekomst mogelijk verplicht aan sport en bewegen doen. De MBO Raad en de sportkoepel NOC*NSF hebben dat vastgelegd in een intentieverklaring.

Is sport verplicht op school?

Scholen moeten kinderen twee keer per dag een half uur laten sporten en bewegen. Dat adviseren de Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in een rapport. Scholen hoeven op dit moment geen minimaal aantal uren sport en beweging aan te bieden.

Wat heb je aan een sportopleiding?

Profiel kiezen en toelating

Cultuur & Maatschappij ja
Economie & Maatschappij ja
Natuur & Gezondheid ja
Natuur & Techniek ja

Wat kun je doen met sport en bewegen?

Sport en bewegen (Sport- en bewegingscoördinator niveau 4) Je leert alles over het leiden en ontwikkelen van sport- en bewegingsactiviteiten. Na deze opleiding kun je aan de slag als trainer of coach, sportleider, organisator of instructeur. Bij elke sport die je maar kunt bedenken en met wie je maar kunt bedenken.

Wat kan je doen met sport en bewegen?

Na je opleiding tot sport- en bewegingsbegeleider (niveau 2) kun je direct aan de slag in sportcentra, zwembaden of vakantieparken. Bij de opleiding tot sport- en bewegingsleider (niveau 3) leer je daarnaast hoe je activiteiten ontwikkelt en kan aanbieden aan anderen.

Hoe lang duurt de opleiding sport en bewegen?

Sport en Bewegen is een voltijdopleiding en duurt vier jaar. Ben je in het bezit van een mbo-diploma niveau 4 van een verwante opleiding, zoals CIOS, of heb je een hbo- of wo-opleiding gevolgd, dan kun je in aanmerking komen voor een verkort studietraject.

Wat verdient een Sport en bewegingsleider?

Als beginnend Sport- en bewegingsleider verdien je tussen de 1600 en 1900 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (situatie maart 2020).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven