Heb je recht op een uitkering bij vaststellingsovereenkomst?

Heb je recht op een uitkering bij vaststellingsovereenkomst?

Vaststellingsovereenkomst. Bij ontslag met wederzijds goedvinden, leggen u en uw werkgever alle afspraken over het ontslag schriftelijk vast in een vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd. Dan kunt u bij ontslag met wederzijds goedvinden een WW-uitkering krijgen.

Hoe heb je recht op een uitkering na je ontslag?

Om recht te hebben op een uitkering na je ontslag moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: Je moet verzekerd zijn voor werkloosheid. Via de verplichte werknemersverzekering Werkloosheidswet (WW) ben je als werknemer verzekerd tegen de financiële gevolgen van werkloosheid. De werkgever houdt de WW-premie in op het loon.

Wat is een WW-uitkering bij ontslag?

Om een WW-uitkering bij ontslag te ontvangen, mag je niet verwijtbaar werkloos zijn. Je bent verwijtbaar werkloos als je zelf ontslag neemt zonder zwaarwegende reden of als je zelf schuld hebt aan het ontslag (ontslag op staande voet). Je kunt verwijtbaar werkloos zijn door bijvoorbeeld diefstal, fraude of mishandeling. WW-uitkering na ontslag

Wanneer Kunt u worden ontslagen?

U kunt in de volgende gevallen worden ontslagen: Om bedrijfseconomische redenen (o.a. collectief ontslag) Bijvoorbeeld bij een reorganisatie, bedrijfssluiting of bedrijfsverhuizing. U bent langdurig arbeidsongeschikt. U mag de eerste 2 jaar dat u ziek of arbeidsongeschikt bent niet ontslagen worden. Daarna is dit wel mogelijk.

Wat zijn de regels bij het ontslag?

Regels bij ontslag. Als u personeel ontslaat, moet u zich aan regels houden. Denk hierbij aan de opzegtermijn en regels voor collectief ontslag. Ook moet u het ontslag laten toetsen door UWV of de kantonrechter. U hoeft het ontslag niet te laten toetsen bij: schriftelijke instemming van de werknemer met het ontslag; bij een ontslag tijdens de

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven