Heb je recht op klein verlet bij verhuis?

Heb je recht op klein verlet bij verhuis?

Een verhuis valt niet onder de gebeurtenissen die in aanmerking komen voor klein verlet. Er bestaat op die regel wel een uitzondering als er binnen het bedrijf (of de sector) waarin je werkzaam bent een afwijkende regeling is voorzien.

Wie heeft recht op klein verlet bij huwelijk?

De medewerker krijgt de dag van het huwelijk vrij bij het huwelijk van: zijn eigen kind of het kind van zijn echtgeno(o)t(e) (stiefkind). een broer, zuster, schoonbroer, schoonzuster. de vader, moeder, schoonvader, schoonmoeder.

Heeft getuige recht op klein verlet?

In het Koninklijk Besluit van 28 augustus 1963 worden de verschillende gebeurtenissen opgesomd die recht geven op klein verlet. Dit betekent dat sommige cao’s of arbeidsreglementen gunstiger regelingen voorzien, waardoor je bijvoorbeeld ook klein verlet kan krijgen om te verhuizen of om getuige te zijn op een huwelijk.

Heb ik recht op klein verlet bij overlijden nonkel?

Bij het overlijden van een naaste heb je als werknemer recht op klein verlet. Het aantal dagen varieert naargelang de relatie die je had met de overledene. Gaat het bijvoorbeeld om je echtgenoot, je kind, je (schoon)vader of moeder die gestorven is, dan heb je wettelijk recht op drie dagen rouwverlof.

Hoeveel dagen klein verlet bij verhuis?

Werknemers die verhuizen krijgen één dag klein verlet mits ze een attest van de gemeente kunnen voorleggen. Huwelijk van de werknemer: 2 dagen, door de werknemer te kiezen tijdens de week waarin de gebeurtenis plaatsvindt of tijdens de daaropvolgende week.

Wie heeft recht op Omstandigheidsverlof?

Werknemers hebben het recht om afwezig te blijven van het werk met behoud van hun normale loon bij bepaalde familiale gebeurtenissen, om hun burgerplichten of -taken te vervullen, en om voor het gerecht te verschijnen. Er is dan sprake van ‘klein verlet’.

Hoeveel dagen krijg je bij overlijden schoonvader?

De regels voor verlof bij overlijden zijn: echtgenoot/partner, bloed- of aanverwanten in de 1e graad: vier dagen (vanaf de dag van overlijden tot en met de dag van de begrafenis/crematie) bloed- of aanverwanten in de 2e graad: twee dagen (de dag van overlijden en de dag van begrafenis/crematie)

Hoeveel dagen recht op verlof bij overlijden?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven