Inhoudsopgave
- 1 Heeft een borderliner spijt?
- 2 Is iemand met borderline te vertrouwen?
- 3 Waarom komt een borderliner altijd terug?
- 4 Hoe manipuleert een borderliner?
- 5 Wat is positief aan borderline?
- 6 Hoe herken je iemand met borderline?
- 7 Waarom trek ik altijd narcistische types aan?
- 8 Kan een borderliner verliefd zijn?
Heeft een borderliner spijt?
Zeker wanneer ze boos zijn kunnen ze impulsief dingen zeggen en doen waar ze korte tijd later al weer spijt van hebben en waarvoor ze zichzelf vreselijk op de kop kunnen geven. Ook daarin zijn ze vaak grenzeloos. De borderliner heeft een neiging tot zelfbeschadiging en dreigt vaak met zelfmoord.
Is iemand met borderline te vertrouwen?
“Mensen met borderline hebben geen vertrouwen in anderen, en evenmin in henzelf. Ze zijn heel slecht in ‘mentaliseren’: nadenken over gevoelens, overtuigingen en gedachten. Overtuigingen zijn bij hen daardoor heel rigide.
Waarom kwetsen borderliners?
Doordat ze niet weten hoe ze die spanning op een gezonde manier kwijt kunnen raken, kiezen mensen met borderline bewust of onbewust voor oplossingen waarmee zichzelf juist in de problemen brengen, zich pijn doen of anderen kwetsen.
Waarom komt een borderliner altijd terug?
Hoe dichter mensen bij je staan, hoe erger je dat kunt vinden. Soms is de angst om verlaten te worden zo hevig en overweldigend dat je reacties net zo hevig en extreem zijn. Het afstoten en aantrekken van mensen komt steeds terug als je een borderline stoornis hebt.
Hoe manipuleert een borderliner?
Manipulatie wordt gebruikt om toch haar/zijn zin te krijgen. Een voorbeeld daarvan is het verwijt: ‘Als je dit niet voor me over hebt (of kunt doen), wat stelt onze vriendschap dan nog voor?’ Die manipulatie en wisselende stemmingen zijn er vaak de oorzaak van dat relaties niet lang standhouden.
Kan iemand met borderline van je houden?
Iemand is of fantastisch leuk of onuitstaanbaar. De mening over één en dezelfde persoon kan in korte tijd helemaal omslaan. Mensen met borderline hebben een vaak grote behoefte aan intieme relaties, maar zijn daar tegelijkertijd bang voor. Ze zijn extreem bang om in de steek gelaten te worden.
Wat is positief aan borderline?
Voordelen van borderline Mensen met borderline zijn vaak vrolijk en spontaan en kunnen ook nog eens heel charmant zijn. Meestal zijn mensen met deze stoornis intelligenter dan je denkt. Heb je een relatie met iemand met borderline of ben je zelf een borderliner met een relatie, dan vliegen de vonken ervan af.
Hoe herken je iemand met borderline?
Wanneer je een borderline persoonlijkheidsstoornis hebt, voel je je vaak niet in balans, maar erg instabiel en kan je (ook voor jezelf) soms onvoorspelbaar reageren. Je voelt je vaak snel afgewezen en bent bang om door mensen die belangrijk voor jou zijn in de steek gelaten te worden.
Waarom borderliners liegen?
Mensen met borderline liegen vaak niet met een kwade bedoeling, maar het kan wel vervelend zijn voor de omgeving. Doordat mensen met borderline meestal een slecht zelfbeeld hebben, zijn ze bang om verlaten of afgekeurd te worden. Om dit te voorkomen zullen ze er alles aan doen om dit te vermijden.
Waarom trek ik altijd narcistische types aan?
Deze zijn ontstaan in je jeugd, vanuit familieoverlevering of vanuit je cultuur. Bijvoorbeeld de angst om er niet bij te horen. Hierop kunnen narcisten aansluiten, je het gevoel geven dat je bij hen hoort, dat je compleet bent. Het wordt gebruikt om je binnen te halen.