Heeft een uitzendkracht recht op ziekengeld?

Heeft een uitzendkracht recht op ziekengeld?

Uitzendkrachten met een uitzendbeding verliezen direct hun uitzendbaan als zij ziek worden. Zij hebben dan na 1 of 2 wachtdagen recht op een ziektewetuitkering. Uitzendkrachten die zonder uitzendbeding werken hebben bij ziekte vanaf de 2e ziektedag recht op loondoorbetaling.

Wat is fase B uitzendkracht?

Fase B of fase 3 duurt maximaal 4 jaar, of maximaal 6 contracten. In deze fase heeft u een uitzendcontract voor bepaalde tijd. Er geldt geen uitzendbeding.

Wat houdt fase B in?

In fase B wordt gewerkt op basis van een of meer ‘gewone’ arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd (zonder minimumduur). Fase B duurt maximaal vier jaar. Binnen die vier jaar kunnen maximaal zes overeenkomsten voor bepaalde tijd worden gesloten zonder dat dit leidt tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wie betaald uitzendkracht bij ziekte?

Het uitzendbureau betaalt uw loon tijdens uw ziekte door. Ook is het uitzendbureau verantwoordelijk voor uw re-integratie.

Hoe lang Ziektewet uitzendkracht?

Een uitzendovereenkomst met uitzendbeding wordt bij ziekte per direct beëindigd. Nadat de overeenkomst is beëindigd, heb je vanaf de derde ziektedag recht op een uitkering van de ziektewet, ook als uitzendkracht. Je ontvangt maximaal twee jaar lang 70% van je uitkeringsdagloon als ziektewetuitkering.

Hoeveel procent uitbetaald bij ziekte?

U ontvangt in het 1e ziektejaar minstens 70% van uw loon en minimaal het minimumloon. U kunt meer loon doorbetaald krijgen als hier afspraken over staan in uw cao of in uw arbeidsovereenkomst. Bent u ziek vanwege orgaandonatie, zwangerschap of bevalling? Dan krijgt u 100% van uw loon.

Hoe vaak mag een fase B contract verlengd worden?

Tijdens fase B krijg je telkens een tijdelijk contract als je aan het werk gaat. Het uitzendbureau mag zelf bepalen hoe lang deze contracten duren. Er zit wel een maximum aan: je mag in deze fase maximaal zes tijdelijke contracten overeenkomen binnen een periode van vier jaar.

Wat is een fase systeem?

Het fasensysteem is een systeem waarbij u als uitzendkracht meer rechten en betere (ontslag)bescherming krijgt naarmate u langer als uitzendkracht werkt. Dit systeem is onderverdeeld in drie fasen: A, B en C.

Wat is fase C?

Fase C: een vast contract bij een uitzendbureau In fase C werk je op basis van een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Er kan geen uitzendbeding in een fase C contract worden opgenomen.

Hoeveel geld krijg je bij ziekte bij uitzendbureau?

Ziekte bij een uitzendovereenkomst met uitzendbeding Bij een uitzendovereenkomst met uitzendbeding betaalt het UWV 70% van het dagloon. Het uitzendbureau vult dit gedurende de eerste 52 weken van ziekte aan tot 90% en gedurende het tweede jaar tot 80% van het dagloon.

Hoe lang kun je een uitzendkracht inhuren?

Je huurt de werknemer zolang in als nodig is. Is er geen werk meer te doen, dan ben je niet verplicht om deze persoon aan het werk te houden. Je betaalt dus alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Mocht de werknemer niet bevallen, dan kun je zonder problemen per direct afscheid van elkaar nemen.

Hoe gaat het UWV te werk Ziektewet?

De Ziektewet is een zogeheten vangnetvoorziening. De wet zorgt ervoor dat zieke werknemers die geen loon krijgen, toch een inkomen hebben in de vorm van een uitkering. De uitkering bedraagt meestal 70 procent van het maximumdagloon . Het UWV betaalt deze uitkering over een periode van twee jaar.

Wanneer komt uitzendkracht in fase B?

fase B: zes tijdelijke arbeidsovereenkomsten ofwel vier jaar. Als de uitzendkracht direct na fase A of binnen zes maanden daarna weer uitzendwerk verricht bij hetzelfde uitzendbureau, komt hij in fase B. In fase B wordt gewerkt op basis van een of meer ‘gewone’ arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd (zonder minimumduur).

Wanneer krijg je een uitzendbeding in fase A?

Fase A met uitzendbeding. Wanneer je binnen een uitzendovereenkomst met uitzendbeding in fase A ziek wordt, krijg je de eerste twee dagen geen salaris. Op dag één heb je geen recht op loondoorbetaling. De onbetaalde tweede ziektedag wordt door een opslag op het loon gecompenseerd.

Wat is de fase A van een uitzendbureau?

fase A: 78 gewerkte weken. De uitzendkracht doorloopt fase A in de eerste 78 gewerkte weken dat hij voor een uitzendbureau werkt. Elke (kalender)week waarin hij werkt – of dat nu één uur of veertig uur is – telt mee voor de telling van die 78 weken. Bij een onderbreking van meer dan zes maanden begint de telling opnieuw.

Wat is de Ziektewet voor uitzendbureaus?

Naast de ziektewetuitkering is het uitzendbureau verplicht de uitkering het eerste jaar aan te vullen tot 91% van jouw uitkeringsdagloon, en in het tweede ziektejaar tot 80%. Ben je weer beter? Dan heb je een nieuwe uitzendovereenkomst nodig om wederom voor het uitzendbureau en de opdrachtgever te gaan werken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven