Heeft elk stoplicht een camera?
Dus lang niet overal staat een roodlichtcamera: het antwoord op de hoofdvraag is nee. En het is dus sowieso niet zo waarschijnlijk dát je geflitst zou zijn, temeer daar je nog bent gaan kijken of er ergens een flitspaal stond. Bronnen: http://www.dirkdebaan.nl/zit-er-een-camera…
Hoe word je geflitst als je door rood rijd?
Een auto die bij rood licht over deze twee lussen rijdt, veroorzaakt een verstoring in het magnetische veld dat rondom die lussen ligt en de camera registreert dat er door rood wordt gereden en ‘flitst’. Bij rood, en dus een overtreding, maakt de roodlichtcamera twee foto’s. De eerste foto registreert de overtreding.
Hoe herken je een roodlichtcamera?
De camera’s die flitsen aan rode lichten zijn nog van een ander type. Roodlichtcamera’s werken met twee lussen in het wegdek. Wanneer een auto over de eerste lus rijdt, controleert de computer de stand van het verkeerslicht. Wanneer dezelfde auto ook over de tweede lus rijdt, weet de computer ook hoe snel de auto reed.
Kunnen stoplichten flitsen?
Een flitspaal aan een verkeerslicht controleert dus veelal zowel of je door het rode licht rijdt als of je al dan niet te snel rijdt. Je kan dus als je te snel rijdt terwijl het verkeerslicht op groen staat ook geflitst worden.
Wat gebeurd er als je door rood rijd?
De boete voor rijden door rood bedraagt maar liefst € 250,-. Met de administratiekosten van het CJIB erbij ben je daarom € 259,- kwijt voor het passeren van een rood verkeerslicht. Het komt regelmatig voor dat de boete voor rijden door rood onterecht is. Hieronder behandel ik situaties waarin dat het geval is.
Hoe herken je een flitspaal?
Flitspaal die werkt door middel van lussen in het wegdek: De flitspaal die werkt door middel van lussen in het wegdek. Tevens weet de flitspaal, wanneer deze bij een verkeersregelinstallatie staat, of het verkeerslicht op rood stond. Bij rood volgt een flits zodra een auto 1 van de lussen passeert.