Heeft mijn kind psychische hulp nodig?

Heeft mijn kind psychische hulp nodig?

Elk kind heeft wel eens psychische klachten. Als u merkt dat uw kind psychische klachten heeft, is het goed om daar over te praten. Toon begrip voor uw kind. De huisarts of een andere hulpverlener kan samen met u en uw kind bekijken of er hulp nodig is.

Hoe krijg ik mijn kind van de drugs af?

Laat je ondersteunen door een instelling voor verslavingszorg of vraag advies bij de Drugs Infolijn. Ook als ze ouder zijn hebben kinderen behoefte aan grenzen. Als je niet kunt voorkomen dat ze gebruiken, maak dan afspraken over het gebruik. Bijvoorbeeld: geen alcohol en drugs buiten het weekend.

Hoe omgaan met kind met psychische problemen?

Spreek de school aan. Neem contact op met de directeur of maak een afspraak met de CLB-medewerker op school. Zij kunnen met jou de mogelijkheden overlopen en een tijdelijke oplossing zoeken waar iedereen zich goed bij voelt.

Hoe kan ik psychische hulp krijgen?

Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u zelf of verwijst u door naar hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Wat te doen als je kind niet wilt op het potje gaan?

Heeft je kind moeite om op het potje of op de wc te gaan zitten, ga dan vooral niet pushen. Hou het leuk en begeleid hem op een respectvolle en liefdevolle manier naar de wc of het potje. Blijf erbij als hij zijn behoefte doet. Geef duidelijk aan wat je van hem verwacht en zorg dat het leuk is.

Wat moet je doen als je ontlasting er niet uit wil?

Wat helpt tegen harde ontlasting?

  1. Drink anderhalf tot twee liter water per dag.
  2. Eet regelmatig en sla je ontbijt niet over.
  3. Eet voldoende vezels.
  4. Zorg dat je iedere dag minstens een half uur flink beweegt.
  5. Ga direct naar het toilet als je aandrang voelt.

Hoe kun je afkicken van drugs?

Afkicken van een drugsverslaving Voordat je kan herstellen, moet je afkicken. Dit kan het beste in een afkickkliniek. Sommige drugsverslavingen kun je niet zomaar stoppen, zoals van heroine. Dit kan erg gevaarlijk zijn en moet geleidelijk, met medicijnen en professionele begeleiding gebeuren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven