Heeft na-isoleren zin?

Heeft na-isoleren zin?

Het effect van na-isoleren is maar beperkt. De ruimte tussen de spouwruimte en het al aangebrachte isolatiemateriaal is maar klein. Hierdoor kunnen veel na-isolatie producten voor spouwmuren niet gebruikt worden. Voor smalle spouwen is alleen isolatieschuim (PUR) geschikt.

Hoe wordt een bestaande spouwmuur na geisoleerd?

Eerst voert een gespecialiseerd isolatiebedrijf een endoscopisch onderzoek uit om de huidige staat van het isolatiemateriaal te beoordelen. Vaak is het mogelijk om de isolatie te herstellen door de spouw met EPS-parels of PUR-schuim te bijvullen. Deze extra spouwmuurisolatie vult alle hoekjes en gaatjes op.

Wat is na-isoleren?

Na-isolatie is de vakterm voor het isoleren van een woning die al gebouwd is. Het ‘na’ betekent dus dat de woning niet direct bij de bouw isolatie heeft gekregen. Lees alles over de na-isolatie van spouwmuur, dak en vloer.

Wat is het beste product voor spouwmuurisolatie?

De beste spouwmuurisolatie volgens de isolatiewaarde is PUR-schuim. Het heeft een erg lage lambda-waarde, wat betekent dat het weinig warmte geleidt en dus goed isoleert. Het is daarom erg geschikt voor dunne spouwen: dankzij de goede isolatiewaarde kan een dunne isolatielaag al een aanzienlijk verschil maken.

Waarom na isoleren?

Isolatie komt de behaaglijkheid van de woning ten goede. Het na-isoleren van van vloer, gevels en dak zorgt ervoor dat de temperatuur beter en langer blijft hangen in de woning. Koude voeten, tocht en vocht behoren in een goed geïsoleerde woning tot het verleden. Zo wordt je woning niet alleen warmer maar ook stiller.

Hoeveel woningen na isolatie?

Een gedeelte hiervan is al nageïsoleerd. Naar schatting zijn er nog 1.4 miljoen woningen waar deze eenvoudige ingreep kan worden gedaan. Een volledig geïsoleerde tussenwoning van 120 m2 heeft per jaar ongeveer nog 800-850 m3 gas nodig3. Gemiddeld verbruikt een tussenwoning nu 1630 m3 gas4.

Wat kost het isoleren van een spouwmuur?

De prijs van spouwmuurisolatie varieert van 785 euro tot 3500 euro. Volgens MilieuCentraal kost isolatie van de spouwmuur gemiddeld 2100 euro. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals: type woning.

Kun je iedere spouwmuur isoleren?

De spouw is de ruimte tussen een buiten- en binnenmuur en voorkomt dat vocht je huis binnendringt. De meeste woningen van na 1920 hebben een spouwmuur. Een niet-geïsoleerde spouw isoleert al een beetje. Isoleren kan door de spouw te vullen met glas- of steenwol, schuim of piepschuimbolletjes.

Wat kost na isoleren?

Wat kan je allemaal na-isoleren?

Type na-isolatie Prijs per m2
Spouwmuur isoleren 15 – 30 euro
Gevel langs buiten isoleren Vanaf 100 euro (incl. nieuwe gevelbekleding)
Dak isoleren langs binnen Vanaf 20 euro
Dak isoleren langs buiten Vanaf 75 euro (incl. nieuwe dakbedekking)

Wat is het beste isolatiemateriaal?

Glaswol. Glaswol isolatie wordt iets vaker gekozen dan steenwol omdat het iets beter isoleert. De rollen glaswol zie je naast het steenwol liggen bij de bouwmarkt en wordt heel veel gebruikt. Glaswol is een van de meeste gebruikte isolatiematerialen vanwege de makkelijke toepassing.

Wat merk je van spouwmuurisolatie?

Comfort flink omhoog door spouwmuurisolatie Wanneer alle buitenmuren zijn voorzien van spouwmuurisolatie, zal je merken dat het een stuk behaaglijker aanvoelt thuis. Ook het isoleren van je vloer of dak verhoogt het wooncomfort.

Kan je spouwmuur extra isoleren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een spouwmuur extra te isoleren, namelijk bijvullen of vervangen van bestaande spouwmuurisolatie. Bijvullen is aan te raden als de bestaande isolatie verpulverd of naar beneden gezakt is. Met isolerende korrels of met purschuim wordt de ontstane open ruimte geheel opgevuld.

Wat is de isolatie van spouwmuur?

Er zijn drie soorten populaire isolatiematerialen om de spouwmuur mee te isoleren: glaswol, EPS parels (zwart) en PUR. Minder vaak gekozen isolatie is steenwol, vlasisolatie, kurk en UF-schuim.

Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Beste spouwmuurisolatie volgens isolatiewaarde. Er zijn drie soorten populaire isolatiematerialen om de spouwmuur mee te isoleren: glaswol, EPS parels (zwart) en PUR. Minder vaak gekozen isolatie is steenwol, vlasisolatie, kurk en UF-schuim. Glaswol.

Wat is de beste isolatiemateriaal?

Dan kies je het beste voor een isolatiemateriaal dat akoestisch goed isoleert. Je komt dan al snel uit bij een minerale wol. Steenwol isoleert akoestisch gezien het beste, gevolgd door glaswol. PUR en EPS isoleren akoestisch gezien minder goed dan minerale wol.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven