Hoe Adresseer je een motivatiebrief?

Hoe Adresseer je een motivatiebrief?

Adresseer aan de juiste contactpersoon Geachte heer/mevrouw is een beetje een achterhaalde aanhef voor een sollicitatiebrief. Richt je echt tot de contactpersoon die jouw brief krijgt. Staat er in de vacature niet wie dit is? Neem dan contact op met de werkgever om de naam van de contactpersoon te achterhalen.

Hoe schrijf je meneer of mijnheer?

Als een man in een bepaalde functie wordt aangeschreven, wordt de vorm mijnheer gebruikt. In lopende tekst is het gebruik van meneer en mijnheer heel gewoon. In een mondelinge aanspreking is meneer het gebruikelijke woord.

Hoe een motivatiebrief schrijven VDAB?

Tips voor een goede sollicitatiebrief

  1. Personaliseer je aanspreking. Vermeldt de vacature een contactpersoon?
  2. Zorg dat je brief geen herhaling is van je cv.
  3. Maak je motivatie duidelijk.
  4. Leg uit waarom jij een geschikte kandidaat bent.
  5. Schrijf helder.
  6. Zorg voor overzicht.
  7. Hou het kort.
  8. Sluit krachtig af.

Wat zet je bovenaan een motivatiebrief?

We helpen je verder. Een motivatiebrief begint altijd met dezelfde informatie, ongeacht wie de geadresseerde is. Zet jouw naam en contactgegevens bovenaan de brief, of in de linkerhoek van de pagina. Vervolgens voeg je een witregel toe en zet je hier de bedrijfsgegevens waar je naar schrijft (daarover later meer).

Hoe schrijf je meneer in een brief?

Een man wordt in een formele brief of e-mail aangeschreven met heer. Als zijn naam niet bekend is, blijft die achterwege. De combinaties geachte mijnheer of geachte meneer worden bij voorkeur niet gebruikt in de aanhef van een formele brief of e-mail.

Hoe begin je een spontane sollicitatiebrief?

Als je een spontane sollicitatiebrief stuurt, kan je best op zoek gaan naar de naam van de personeelsverantwoordelijke en de sollicitatiebrief rechtstreeks aan hem/haar richten. Vind je de naam niet op de website van het bedrijf, dan kan je best even bellen naar het bedrijf om de naam van die persoon te vragen.

Wat schrijf je in een sollicitatiemail?

Wat zet je in een sollicitatiemail?

  1. Gebruik een fatsoenlijk en persoonlijk mailadres.
  2. Plaats als onderwerpregel: sollicitatie + functie + vacaturenummer.
  3. Let op de naam in de aanhef van je mail.
  4. Houd de begeleidende tekst kort maar krachtig.
  5. Controleer je mail, sollicitatie en cv op slordigheden.
  6. Open sollicitatie?

Is het Geachte heer mevrouw of heer mevrouw?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.

Wat komt na geachte?

Na de aanhef komt een komma. Bijvoorbeeld: Geachte mevrouw De Wit, Let op: De aanhef eindigt met een komma, maar de eerste zin van de brief begint daarna met een hoofdletter.

Hoe Adresseer je een brief zonder naam?

Ken je de naam van de ontvanger niet, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Geachte heer/mevrouw,
  2. Geachte heer of mevrouw,
  3. Geachte heer, mevrouw,

Is het Geachte heer of Geachte meneer?

Al heel lang spreken we een man niet aan met heer, maar ‘Geachte heer’ is een soort versteende vorm, die nog steeds erg gebruikelijk is als een beleefd-afstandelijke, zakelijke aanhef van een brief of e-mail. Meneer is een spreektaalvorm, en die past niet goed bij het formele geachte.

Is het meneer mevrouw of mevrouw meneer?

Wat is de beste briefaanhef als je niet weet of de geadresseerde een man of een vrouw is? Als het geslacht van de geadresseerde onbekend (en niet te achterhalen) is, is het het gebruikelijkst in de aanhef boven een brief of e-mail zowel heer als mevrouw te vermelden.

Hoe Adresseer je een brief aan een echtpaar?

Bij stellen waarvan de partners allebei hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering op de envelop en bovenaan een brief beide personen genoemd, met hun eigen voorletters: De heer A. de Zwart en mevrouw K. Verschuur.

Hoe Adresseer je een brief aan de gemeente?

Voor de adressering bestaan geen strikte regels, maar wel conventies. We adviseren de adresgegevens zo volledig mogelijk op te nemen. Over het algemeen wordt eerst de organisatienaam en eventueel de afdeling vermeld, daarna de naam van de geadresseerde, en dan het adres.

Hoe deel je een brief in?

Je begint met de geadresseerde, de datum, een nummer en het onderwerp. Daarna volgt de aanhef en de brief zelf, onderverdeeld in alinea’s. Ten slotte sluit je af met de ondertekening en de vermelding van eventuele bijlagen.

Hoe kan je het beste een brief schrijven?

In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Met deze introducerende woorden begroet je de lezer. Dat kan op een formele manier met bijvoorbeeld Geachte of op een informele manier met bijvoorbeeld Beste.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven