Hoe bereken je de eigenvermogen?

Hoe bereken je de eigenvermogen?

Het eigen vermogen is een eenvoudige berekening van alle bezittingen minus de schulden. In formule kun je dit dus als volgt berekenen: eigen vermogen = bezittingen – schulden.

Hoe bereken je passiva?

Wat is passiva?

  1. Eigen vermogen: Het eigen vermogen van een onderneming is te berekenen door de schulden van de activa af te trekken.
  2. Lang vreemd vermogen: Dit zijn alle schulden die een terugbetalingstermijn hebben die langer is dan een jaar.

Hoe bereken je het werkkapitaal?

Je kunt je werkkapitaal berekenen door de vlottende passiva van de vlottende activa af te trekken. De vlottende activa bestaan uit debiteuren, voorraad (inkoopprijs) en liquide middelen; de vlottende passiva uit crediteuren en andere kortlopende schulden.

Wat behoort allemaal tot het vreemd vermogen?

Het vreemd vermogen (VV) bestaat eigenlijk uit alle schulden van een onderneming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hypotheken en leningen. Je kunt deze post terugvinden op de rechterzijde van de boekhoudbalans. Bovendien verdeel je het onder in kortlopende- en langlopende schulden.

Hoe bereken je het balanstotaal?

Het balanstotaal is simpelweg een optelsom van alle activa. Dit geeft een indicatie van de omvang van het bedrijf ten opzichte van andere ondernemingen in dezelfde bedrijfstak.

Wat is totaal van de passiva?

Passiva omvat alle onderdelen waarmee een onderneming wordt gefinancierd, dit zijn dus zowel de schulden als het eigen vermogen van de onderneming. De passiva worden regulier onderverdeeld in eigen vermogen, voorzieningen en langlopende- en kortlopende schulden.

Wat behoort tot vlottende passiva?

De som van voorraden, vorderingen en liquide middelen. Het gaat hier om kort vreemd vermogen dat voor een deel ontstaat door afspraken met banken en-of overige financiers en voor een deel voortvloeit uit bijvoorbeeld crediteuren die krediet verstrekken doordat ze uitstel van betaling geven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven