Inhoudsopgave
Hoe bereken je de Elektronegatieve waarde?
Bepaal het verschil in elektronegativiteit tussen de twee atomen. Wanneer twee atomen een binding vormen, dan kan het verschil in hun elektronegativiteit je meer vertellen over de kwaliteit van hun binding. Trek de kleinere elektronegativiteit af van de grotere om het verschil te bepalen.
Hoe en waarde berekenen?
De U-waarde geeft de thermische geleidbaarheid aan van een isolatiepakket en is het omgekeerde van de R-waarde (U = 1/R). Hoe beter het isolatiepakket, hoe lager de U-waarde. Formule: U-waarde = λ-waarde / dikte isolatie. Vul hieronder de dikte en de λ-waarde (in W/mK) van de isolatie in om de U-waarde te berekenen.
Wat is de elektronegativiteit van fosfor?
2,19Fosfor / Elektronegativiteit
Wat is de elektronegativiteit van zuurstof?
3,44Zuurstof / Elektronegativiteit
Wat is de Elektronegatieve waarde van een element?
De elektronegativiteit (EN) of elektronegatieve waarde (ENW) is een maat voor de neiging van een atoom, dat een chemische binding aangaat met een ander atoom, om de gezamenlijke elektronenwolk naar zich toe te trekken. De elektronegativiteit van een element neemt diagonaal toe in het periodiek systeem.
Hoe groter de Elektronegatieve waarde?
Elektronegativiteit is een getal dat aangeeft hoe sterk een atoom elektronen aantrekt. Hoe groter de elektronegativiteit, hoe sterker een atoom elektronen aantrekt.
Hoe weet je wat de Covalentie is?
De covalentie van een atoom bepaald met hoeveel atomen hij een binding aan kan gaan. De covalentie hangt af van het aantal vrije elektronen in de buitenste schil. In de Binas kun je rechts onderin bij de elementen zien hoeveel elektronen er in de schil zitten.
Wat geeft de Elektronegatieve waarde van een atoom aan?
Hoeveel bindingen heeft fosfor?
In de Binas kun je zien dat de elektronenconfiguratie 2,8,5 is. In de buitenste schil zitten dus vijf elektronen, 8-5=3 dus er moeten nog drie elektronen bij om er acht te krijgen. Fosfor heeft dus een covalentie van drie.
Hoe heet een verbinding met zuurstof?
Zuurstof is de derde meest voorkomende element in het universum, na waterstof en helium. Bij STP (Standard Temperature, Pressure) verbinden twee atomen zuurstof zich tot een molecuul O2, een twee-atomig kleurloos, geurloos en smaakloos gas.
Welk kookpunt heeft zuurstof?
Atoomnummer | 8 |
---|---|
Elektronegativiteit volgens Pauling | 3,5 |
Dichtheid | 1.429 kg/m3 bij 20°C |
Smeltpunt | -219 °C |
Kookpunt | -183 °C |
Wat is een elektronegativiteit?
De elektronegativiteit (EN) of elektronegatieve waarde (ENW) is een maat voor de neiging van een atoom dat een chemische binding aangaat met een buuratoom om de gezamenlijke elektronenwolk naar zich toe te trekken. De elektronegativiteit neemt diagonaal toe in het periodiek systeem.
Wat is de elektronegativiteit van een atoom?
De elektronegativiteit van een atoom wordt hoger als je naar rechts beweegt in het periodiek systeem. De elektronegativiteit van een atoom wordt hoger als je omhoog beweegt in het periodiek systeem. De atomen rechts bovenin hebben dus de hoogste elektronegativiteit en de atomen links onderin de laagste.
Wat is de elektronegativiteit in periodiek systeem?
Elektronegativiteit in het periodiek systeem De elektronegativiteit (EN) of elektronegatieve waarde (ENW) is een maat voor de neiging van een atoom dat een chemische binding aangaat met een buuratoom om de gezamenlijke elektronenwolk naar zich toe te trekken. De elektronegativiteit neemt diagonaal toe in het periodiek systeem.