Hoe berekenen de kinderalimentatie?

Hoe berekenen de kinderalimentatie?

Bij het berekenen van de kinderalimentatie wordt gekeken naar het aantal kinderen, de leeftijd van de kinderen (kinderen van boven de 18 jaar worden meegenomen in de berekening van kosten levensonderhoud) en wat het inkomen was van de ouders voordat ze uit elkaar gingen.

Hoe zit de bijstand en kinderalimentatie?

Bijstand en kinderalimentatie: hoe zit het met de uitkering. De bijstand ziet kinderalimentatie dus als extra inkomsten hetgeen betekent dat de kinderalimentatie wordt gekort op je bijstand uitkering. Je wordt niet gekort op je bijstand uitkering als je kinderalimentatie krijgt voor kinderen die meerderjarig zijn.

Wat ziet de kinderalimentatie als inkomen en wordt gekort op je bijstand uitkering?

Kinderalimentatie (voor minderjarige kinderen) ziet de bijstand als inkomen en wordt dan ook gekort op je bijstand uitkering.

Is de inkomsten van kinderen onder de 18 afhankelijk van de kinderalimentatie?

Dit is in artikel 1:392 van het Burgerlijk Wetboek terug te vinden. Daar staat dat het geven van geld van kinderen aan hun ouders afhankelijk is van of het gezin arm is. Kortom, de inkomsten van kinderen onder de 18 heeft geen invloed op de kinderalimentatie.

Wat is de rekenmodule kinderalimentatie?

Het resultatenblad van de rekenmodule kinderalimentatie is onderverdeeld in vier of vijf blokken: 1 Basisgegevens 2 Behoefte van het kind of de kinderen 3 Draagkracht van de alimentatiebetaler 4 Draagkracht van de alimentatieontvanger (optioneel) 5 Indicatie te betalen kinderalimentatie

Wat is de draagkrachtruimte van kinderalimentatie?

Van de draagkrachtruimte (inkomen minus vaste lasten) is volgens een vaste normering een percentage van 60% beschikbaar voor kinderalimentatie. Dit noemt men ook wel de draagkracht.

Wat is de hoogte van de kinderalimentatie?

Voor het kind moet de situatie bij beide ouders ongeveer gelijk zijn. De rechter stelt de hoogte van de kinderalimentatie vast op basis van de volgende punten: de behoefte van een kind; het gezinsinkomen; de draagkracht; de omgangsregeling; de hoogte van het kindgebonden budget. Bij het berekenen van de kinderalimentatie wordt gekeken naar de

Hoe lang duurt de alimentatieplicht voor een kind?

De alimentatieplicht duurt tot het kind financieel zelfstandig is of 21 jaar wordt. Of je ook alimentatie betaalt aan kinderen, die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn ( jongmeerderjarigen) hangt af van het feit of zij nog studeren of in hun eigen onderhoud voorzien.

Wat is de draagkracht van een kinderalimentatie?

Het berekenen van kinderalimentatie lijkt redelijk complex. Hiervan is 30% voor hemzelf en 70% is draagkracht voor kinderalimentatie. In dit rekenvoorbeeld is de draagkracht van vader dus 70% van 1.010 euro, zijnde 707 euro per maand. Stap 3 – Kinderalimentatie bepalen.

Wanneer is kinderalimentatie verplicht?

Kinderalimentatie – Tot welke leeftijd verplicht? In Nederland is het betalen van kinderalimentatie verplicht tot het kind 18 jaar is. Daarna kan het zijn dat er nog het 21e levensjaar van het kind alimentatie betaald wordt.

Wanneer loopt het betalen van kinderalimentatie door?

Meestal loopt het betalen van kinderalimentatie door tot het 21e levensjaar van het kind. De meeste kinderen zijn van hun 18e tot hun 21e nog niet in staat zichzelf in hun levensonderhoud te voorzien, omdat de meesten dan nog studeren.

Kinderalimentatie is niet alleen verplicht totdat het kind 18 jaar is, al is volgens de wet iemand van 18 jaar meerderjarig en volwassen. Ouders hebben een levenslange onderhoudsplicht voor hun kinderen. De financiële onderhoudsplicht, denk hierbij aan bijvoorbeeld studiekosten, geldt totdat het kind de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt.

Wanneer gaan bedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie omhoog?

Met ingang van 1 januari 2020 gaan de vastgestelde bedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie met 2,5% omhoog. Stel uw ex-partner tijdig op de hoogte van het nieuwe bedrag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven