Inhoudsopgave
Hoe bevestig je een kalotje?
Meestal gebruik je het om het uiteinde van een draad netjes af te werken. Aan de uiteinden van een geregen of geknoopt sieraad leg je een dikke knoop. Deze knoop leg je in het kalotje dat je vervolgens dicht buigt of vouwt. Aan het haakje of oogje kan je een slotje of een groter oog bevestigen.
Wat doe je met een kalotje?
Kalotjes zijn kleine onderdelen die je over de knijpkraal van het afhechten doet. Op deze manier kun je netjes je ketting afwerken. Werkwijze: Je schuift eerst het kalotje op het metaaldraad, met het haakje/oogje naar het uiteinde van de draad toe (zie voorbeeld foto hieronder).
Wat is een Knijpkraal?
Het zijn metalen kralen die je gebruikt bij het afwerken van je sieraden van nylondraad of staaldraad. Let erop dat je de knijpkralen dicht knijpt met een tangetje met een platte bek, dus geen karteltjes, anders zit de kraal niet aaneengesloten op elkaar en kan het draad er weer tussenuit schieten.
Hoe sluit je een ketting af?
Rijg 1 of 2 kralen over de twee draden. Knip het kortste draadje af zo dicht mogelijk tegen de kraal. 5. Rijg aan het eind van je ketting of armband een knijpkraaltje het andere deel van je slotje en rijg weer terug door je knijpkraaltje en 1 of 2 kralen.
Waar gebruik je Nietstiften voor?
Nietstiften worden veel gebruikt in oorbellen en hangers waar niks onderaan moet kunnen vastgemaakt worden. Dan is het mooier dat er geen oogje onderaan zit. De meest eenvoudige nietstiften hebben gewoon een afgeplat rondje onderaan.
Wat betekent kalot?
(19e eeuw) (scheldw.) geestelijke, klerikaal. Een kalotje was in vroeger eeuwen het mutsje dat rooms-katholieke bisschoppen, en eerder ook priesters, op hun hoofd droegen.
Welke Knijpkralen?
Knijpkralen en/of knijpbuisjes 2mm dit is de meest gebruikte maat, maar ook de maten 3 en 4mm zijn ook te verkrijgen. De knijpkralen zijn er tevens in verschillende kleuren zilverkleur – bronskleur – goudkleur – oudgoud – antraciet – oudzilver. Knijpkralen worden gebruikt om een slotje vast te maken.
Wat is een Knijpkraal Verberger?
Knijpkraalverberger. De knijpkraal kan je verstoppen met een knijpkraalverberger. Een knijpkraal is een geweldige oplossing maar kan mooier worden afgewerkt. Een knijpkraalverberger is een kraal van metaal die je als het ware kan openen om vervolgens om de knijpkraal weer te sluiten.
Hoe sluit je een zelfgemaakt armbandje?
– Sluitingen, Knijpkralen en Splitringen. Nylondraad gebruik je voor armbandjes en kettingen. Dun maar sterk en soepel genoeg om rijgpatronen mee te maken. Nylondraad werk je af met knijpkralen en een karabijn sluiting aan de ene kant en een splitring of verlengketting aan de ander kant.
Hoe maak je een slotje vast?
Je gaat met je draad door een ringetje en gaat terug door de pletkraal in de andere richting. Je hebt nu een lus gemaakt waaraan je ringetje bengelt. Je kan alles mooi aanspannen en dan knijp je het pletkraaltje dicht met behulp van een platbektang. Het ringetje maak je vast aan je slotje.
Wat kun je doen met Kettelstiften?
Een kettelstift gebruik je om kralen aan elkaar te schakelen, oftewel kettelen waardoor je een heel soepel en stylish effect krijgt. Het vergt wat oefening maar het resultaat is uiteindelijk mooi! Je rijgt 1 of meerdere kralen aan een kettelstift, houd ongeveer 1 cm over voor het oogje.
Wat is Karabijnsluiting?
Karabijnsluiting voor sieraden kopen Dankzij het veertje onder opening, blijft de sluiting altijd gezekerd. Daarnaast is deze sluitingen extreem stevig en eenvoudig te bedienen Dat maakt de karabijnsluiting in een kleiner formaat zo geschikt voor sieraden. Het omdoen van een ketting of armband wordt kinderspel.