Hoe diep moet een aardpen in de grond?
Een aardpen laten slaan is specialisme A&K slaat aardpennen voor verschillende soorten gebouwen. Wij weten precies hoe diep de aardpen aangebracht moet worden. Dit varieert van 2 tot 12 meter en is afhankelijk van het type grond en het grondwater. Een aardpen aanbrengen neemt ongeveer twee uur in beslag.
Hoe dik moet een Aardedraad zijn?
Vanaf de aardpen loopt een aarddraad naar de aardrail. Deze aarddraad is met behulp van een aansluitklem bevestigd aan de aardpen, en is meestal 25 mm2 dik. De aardrail bevind zich onderin de meterkast.
Waar dient een aardpen voor?
Een aardpen zorgt ervoor dat ontsnappende stroom de aarde in geleid wordt. Door een aardpen te laten slaan wordt voorkomen dat er overspanning ontstaat bij bijvoorbeeld kortsluiting.
Hoe ziet een aardpen eruit?
Hoe ziet een aardpen er uit? Je ziet dat een aardpen an sich een simpel ding is. Wat metaal en een doorkoppeling zodat spanning veilig afgevloeid kan worden is eigenlijk alles.
Hoeveel Aardelektroden zijn er minimaal bij een TT stelsel?
Een TT-stelsel is dus een stroomstelsel of keten met een eigen aardelektrode voor de bron en een eigen aardelektrode voor de gebruiker. Het TT stelsel komt, zoals eerder gezegd, in huisinstallaties en kleine installaties bij bedrijven voor tot 80A.
Hoeveel mag de isolatieweerstand zijn?
Volgens de wet moet de weerstand op een installatie minimaal 1000 Ohm per volt aan bedrijfsspanning zijn. Voor een installatie met een enkele fase van 230V, moet de isolatieweerstand dus minimaal 230.000 Ω of 230 kΩ zijn. Bij krachtgroepen met 3 fasen is de minimale isolatieweerstand trouwens ook 230 kΩ.
Waar gaat Aardedraad heen?
De geelgroene aardedraad bevind zich naast de bruine en de blauwe draad in de aansluitkabel van het apparaat. De aansluitkabel wordt in de wancontactdozen geplaatst zodat het apparaat met stroom gevoed wordt. Via de wandcontactdoos is de aardedraad aangesloten op de aardrail en de aardelektrode in de groepenkast.
Welke aardpen?
Er zijn twee manieren waarop wij bepalen welke typen aardpen u nodig heeft: Indien uw groepenkast voorzien is van aardlekschakelaars en elke installatie groep bevind zich achter een aardlekschakelaar, dan volstaat een hulpelektrode (aardpen) met een maximale weerstand kleiner of gelijk aan 166 Ohm.
Waarom een aardpen?
Aanwezigheid van aardpen belangrijk Stroom kan altijd ontsnappen in geval van calamiteiten en dit levert de nodige risico’s en gevaren op. Een aardpen zorgt ervoor dat de vrijgekomen stroom in dergelijke situaties direct de aarde in wordt geleid, waardoor risico’s en gevaren effectief uit de weg worden gegaan.