Hoe doe ik aangifte bij de politie?

Hoe doe ik aangifte bij de politie?

Hoe doe je aangifte?

  1. Via internet: www.politie.nl;
  2. Telefonisch, 0900 – 88 44;
  3. Op een politiebureau.

Waarvan kan ik aangifte doen?

U kunt aangifte doen van alle misdrijven die in Nederland zijn gepleegd. Bijvoorbeeld diefstal, internetoplichting, inbraak, fraude, mishandeling of verkrachting. Van sommige misdrijven moét u aangifte doen, bijvoorbeeld ontvoering. Dat staat in de wet..

Wat doet de politie met een aangifte?

Wij gebruiken uw aangifte om de dader op te sporen en om de inzet van de politie op straat te bepalen. Als er voldoende aanknopingspunten zijn, doen we onderzoek. Mogelijk stellen we u nog extra vragen. Als u slachtoffer bent, mogen wij uw gegevens doorgeven aan Slachtofferhulp Nederland.

Hoe doe ik online aangifte bij de politie?

U heeft uw DigiD nodig om online aangifte te kunnen doen. Heeft u nog geen DigiD? Vraag het online aan bij DigiD. Voordat u aangifte doet, vertelt de politie u graag wat uw rechten als slachtoffer zijn.

Hoe doe ik aangifte tegen de overheid?

Op de website van de instantie staat hoe u een klacht kunt indienen. U kunt ook bellen met de instantie en vragen hoe u een klacht kunt indienen.

Wat gebeurt er als ik aangifte doen?

Na de aangifte start de politie een onderzoek. Als de politie iedereen heeft gesproken, maken we daar een dossier van. Als het politieonderzoek klaar is, gaat alles naar de officier van justitie. Die neemt een beslissing of de zaak voor de rechter wordt gebracht.

Kan ik aangifte doen van bedreiging?

U kunt mondeling worden bedreigd of schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, chat of sociale media. Bewaar altijd het bewijs. Als u zich bedreigd voelt, belt u de politie op 0900 – 8844 (belkosten). U hoort van de medewerker of u aangifte kunt doen en hoe u dat doet.

Wat gebeurt er als je aangifte doet?

Wat gebeurt er als ik aangifte doen van mishandeling?

Als u een melding van mishandeling doet, brengt u de politie op de hoogte van wat er is gebeurd. U vraagt de politie niet om onderzoek te doen naar de mishandeling. De politie kan de situatie wel in de gaten houden en betrokkene(n) aanspreken.

Hoe meld ik overlast bij de politie?

Veel gemeenten hebben hier een speciaal meldpunt voor. Kijk hiervoor op de website van uw gemeente. Overlast in uw buurt kunt u melden via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij uw wijkagent.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven