Inhoudsopgave
Hoe ga je met een rollator de stoep op en af?
Veilig de stoep op en af met uw rollator
- Rij de rollator met beide voorwielen tot aan de stoeprand maar zorg dat de wielen de trottoirband niet raken.
- Knijp de remmen in en kantel de rollator een klein stukje achterover tot de voorwielen boven de stoeprand uitkomen.
Waarom gebruik je een rollator?
Een rollator is een handig hulpmiddel voor bij het lopen. Een rollator helpt om zelfstandigheid te behouden, ook als u wat minder ter been bent. Vaak gaan mensen een rollator gebruiken nadat zij zijn gevallen of merken dat hun evenwicht achteruit gaat of behoefte hebben aan meer steun en stabiliteit.
Hoe werkt rollator?
Met een handvat bij het zitje klap je de rollator eenvoudig dicht. Je kunt deze vervolgens rechtop laten staan. Om de rollator uit te klappen, hoef je enkel het zitje naar beneden te duwen; Verticaal inklapbare rollators: oudere rollators worden vaak verticaal ingeklapt.
Hoe loop ik met rollator?
Hoe loop je met een rollator in de juiste houding?
- Probeer zo rechtop mogelijk te lopen.
- Steun niet te veel op de handvatten.
- Blijf dichtbij de rollator met lopen.
- Ga op tijd even zitten en uitrusten (zoek uw rollator hier eventueel op uit).
Hoe ga je om met een rolstoel?
Rijd de rolstoel tot aan de stoep of drempel; Kantel de rolstoel iets naar achter, met de voorwielen omhoog, door met uw voet op de trapdop te duwen; Zodra de voorwielen over de stoep of drempel zijn geplaatst duwt u in rustig tempo behoedzaam de achterwielen over de stoel of drempel en vervolgt u uw weg.
Hoe kies ik de juiste rollator?
Hou altijd rekening met je draagvermogen bij het kiezen van je rollator. Een zware, robuuste rollator is niet erg praktisch als je niet veel kracht in je armen hebt. Ook wanneer je je rollator vaak in en uit je auto wil halen of mee wil nemen op reis, is een lichte variant een slim idee.
Hoe wordt een rollator gemaakt?
De rollator werd in 1978 uitgevonden door de Zweedse Aina Wifalk, die zelf door polio gehandicapt was. Een rollator is meestal gebouwd van een lichtgewicht stalen buizenframe met vier (soms drie) wieltjes met rubberen bandjes. Er zijn twee handgrepen met remmen die kunnen worden vastgezet.
Hoe gebruik je een looprek?
Hoe werkt een looprek? U staat achter het looprek en pakt hem aan de handvatten op de bovenkant met beide handen vast. U tilt met beide handen het looprek op en zet dat een eindje verder weer neer. U blijft het rek vasthouden en zet een stap vooruit met beide benen.
Wat is een Zelfbeweger?
Bij een zelfbeweger kunt u zelf alle kanten op. Een duwstoel is altijd lichter dan een zelfbeweger, zodat de persoon die u moet duwen minder gewicht voortduwt. Op deze manier wordt het voor uw voortduwer ook een stuk makkelijker.