Inhoudsopgave
Hoe groot wordt een Dracaena?
De Dracaena groeit redelijk door, zo ongeveer een meter elke tien jaar. In het wild worden ze wel twaalf meter hoog. Verpot de Dracaena daarom minimaal eens in de twee jaar. Een grotere pot zorgt ervoor dat de plant verder kan groeien en is goed voor zijn gezondheid.
Is de Dracaena plant giftig?
De Dracaena is niet giftig voor kinderen, maar voor huisdieren kan de plant wel giftig zijn (niet levensgevaarlijk). De Dracaena of Drakenbloedboom Fragrans is erg goed in het zuiveren van de lucht en is zelfs één van de beste planten in het verwijderen van bepaalde giftige stoffen (xyleen en trichloorethyleen)!
Kan een Dracaena buiten?
De drakenbloedboom is een subtropische plant en kan maar een klein beetje vorst weerstaan. Als u het hele jaar van de boom wilt genieten, plaats hem in een pot en verplaats hem in de winter naar uw woonkamer. In het voorjaar kan hij weer met gemak naar buiten.
Hoe verzorg je een Drakenplant?
De drakenplant verbruikt niet zo veel water. Giet pas als de bovenkant van de grond droog aanvoelt. Tijdens de wintermaanden kan deze plant zelfs weken zonder water. Let erop dat de plant het vocht goed kan absorberen: een laagje water onderaan in de pot is geen goed teken.
Hoe lang kan een Dracaena zonder water?
In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende. In de zomer adviseren wij eens per 2-3 weken water te geven. Staat de kamerplant in een grote pot met veel substraat en bovendien op een donkere plek, dan kan de plant zelfs langer zonder water..
Kan een Dracaena bloeien?
Bij een volwassen Dracaena kan er jaarlijks bloei optreden. En dat is juist een heel goed teken. Als een Dracaena in de huiskamer of op kantoor gaat bloeien, dan wil dat zeggen, dat de plant het erg naar zijn zin heeft en zich dus van zijn mooiste kant laat zien.
Is de Dracaena giftig voor katten?
Dracaena. Ook moet je goed oppassen voor de Dracaena met jouw viervoeter. Heeft jouw kat toch van deze kamerplant gegeten? Dan kan je katje verschillende symptomen vertonen, zoals: overgeven, maag- en darmklachten, spiertrillingen, misselijkheid en buikpijn.
Welke Dracaena?
De Dracaena is er in diverse varianten, zoals de struikvorm, waarbij de plant meerdere vertakkingen heeft. De Dracaena wordt in sommige gevallen ook wel de Drakenbloedboom genoemd, dit heeft te maken met de rode hars die uit de stam kan bloeden. Soorten Dracaena’s. Van de Dracaena zijn enkele 10-tallen soorten bekend.
Kan een Dracaena in de zon?
Dracaena’s doen het uitstekend met minder licht, een echte schaduwkamerplant. Ze hebben maximaal 3 uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats deze kamerplanten daarom voor een raam op het noorden, of 2-3 meter voor een raam op het oosten/westen.
Kun je een Dracaena stekken?
Zo stek je de Dracaena: Knip een vertakking af die uit de hoofdstam groeit en verwijder een derde van de onderste bladeren van deze vertakking. Laat deze top wortelen door hem op de vensterbank in een glas water te zetten. Na enkele weken zullen er wortels verschijnen.
Hoeveel water geven aan Dracaena?
Water geven Dracaena’s hebben niet veel water nodig. In de winter heeft je Dracaena Cintho zelfs genoeg aan eens in de drie à vier weken water, want dan is ‘ie in winterslaap! In lente en zomer, het groeiseizoen wil je Dracaena eens in de 1 à 2 weken water.
Hoeveel water moet een Dracaena hebben?
De Dracaena verbruikt weinig water. Geef de kamerplant pas water, als de grond droog aanvoelt. Dit zal in de zomerperiode sneller gebeuren dan in de winterperiode. In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende.