Hoe herken je een Steenboor?

Hoe herken je een Steenboor?

De steenboor is de standaardkeuze voor de meeste steensoorten. De boor is te herkennen aan de punt, waar een soort ‘vleugels’ aan zitten. In tegenstelling tot een houtboor heeft de steenboor niet een hele scherpe punt.

Hoe herken je een Ijzerboor?

Metaal. Een metaalboor herken je aan de zeer scherpe punt die nodig is om het harde materiaal in te komen. Zonder deze scherpe kop zou je uitschieten en het metaal beschadigen. De metaalslierten die tijdens het boren ontstaan, worden langs de cilindrische schacht van de boor weggevoerd.

Hoe ziet een Metaalboortje eruit?

De metaalboor lijkt erg veel op een spiraalvormige houtboor, maar is toch echt anders (ook qua uiterlijk) dan een houtboor. De metaalboor is spiraalvormig met een scherpe punt, maar heeft niet zo’n scherpe naaldvormige punt als de spiraalvormige houtboor. Te herkennen aan: spiraalvormige boor met scherpe punt.

Hoe herken je gewapend beton?

Gewapend beton bevat stalen staven/voorgespannen draden die de trek- en of drukkrachten opnemen, de zogenaamde trekwapening en drukwapening en zo het materiaal versterken op die plaatsen waar het beton tekortschiet.

Hoe heet een Betonboor?

Het verschil tussen een steenboor en betonboor zit vooral in de kop. Een betonboor is van betere kwaliteit en kan je gebruiken met een accuklopboor en klopboormachine. Een beton- en steenboor zijn eigenlijk even lang (200mm, 400mm en 600mm), wat de verwarring tussen deze twee soorten boren verklaart.

Hoe herken je betonrot?

Betonrot herken je dus heel gemakkelijk aan de zichtbare roestige ijzers én aan de roodbruine, donkere vlekken op bijvoorbeeld een balkon. Dikwijls zie je ook dat het metaal al voor een deel verdwenen is. Rond de ijzers zie je flinke roestplekken. Betonrot herken je ook aan de staat van het beton zelf.

Hoe herken je Kwaaitaalvloer?

Kwaaitaalvloeren zijn te herkennen aan de gewelfde onderkanten van de elementen die 500mm breed zijn en 180 mm of 205mm hoog. Op de kopse kant zit meestal een kunststof kopschot waarin de naam Kwaaitaal zichtbaar is. Soms staat de naam Kwaaitaal gestempeld op de onderkanten.

Welke Betonboor?

Als je in steen, zoals baksteen, gaat boren gebruik je een steenboor. Wil je boren in beton? Gebruik dan een speciale betonboor. Boor grote gaten in steen of beton altijd eerst voor met een 4 mm steenboortje.

Welke type boren zijn er?

Verschillende soorten boren

  • Speedboor. Dit is een houtboor voor grote boordiameters en diepere gaten.
  • Verzink- of soevereinboor. Als je gaat schroeven kun je het eerste stukje voorboren met een speciale verzinkboor.
  • Klokzaag. Ook wel de ‘gatzaag” genoemd.
  • Metaalboor.
  • Steenboor.
  • Betonboor.

Wat is een beton boor?

Steenboor en betonboor zijn stevige boren die geschikt zijn om kloppend te boren in diverse steensoorten, zoals baksteen, beton en kalkzandsteen. Bij een steenboor is het materiaal van de boor in de punt harder. Bij een betonboor is de punt er apart opgezet omdat deze van Widia metaal moet zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven