Hoe herken je een uitgerekte distributieketting?

Hoe herken je een uitgerekte distributieketting?

De volgende symptomen wijzen op een uitgerekte distributieketting: Onregelmatig draaien van de motor door een foutieve kleptiming (de kleppen openen en sluiten niet meer op het juiste moment) Ratelende geluiden na het starten en aanslaan van de motor.

Hoe lang kan een distributieketting mee?

Gemiddeld genomen moet een distributieketting na zo’n 100.000 tot 150.000 worden vervangen. Vanaf dat moment rekt de ketting op, waardoor die losser komt te zitten en het niet meer lukt om de functie goed uit de voeten.

Hoe duur is een distributieketting vervangen?

Dat kun je het beste overlaten aan de merkdealer of een bij de BOVAG aangesloten garage. De totale kosten van vervanging kunnen uiteenlopen van zo’n 300 tot wel 1.000 euro. Dat hangt af van het merk en type auto.

Is een distributieketting onderhouds vrij?

Voor een ketting is geen preventieve vervanging in het onderhoudsschema opgenomen. In principe hoef je je bij een auto met een distributieketting dus geen zorgen te maken over kostbare vervanging. Ook is het lastiger om een ketting visueel te inspecteren op slijtage, zoals dat bij een distributieriem vaak wel kan.

Waarom draaien de nokkenassen met het halve toerental van de krukas?

Dit komt door de vermindering aan bewegende onderdelen en dus ook verminderde trillingen, wat hogere toerentallen mogelijk maakt. Als de nokkenas dicht bij de krukas is geplaatst, moet de beweging via nokvolgers en een stoterstang worden overgebracht op de kleppen (onder andere Harley-Davidson en Moto Guzzi).

Kan een distributieketting kapot gaan?

De oorzaak van een gebroken distributieketting ligt vaak bij een slecht werkende kettingspanner. Doordat de ketting spanner niet goed zijn werk doet zal de ketting gaan klapperen en daardoor eerder breken. Een slechte kettingspanner is hoorbaar tijdens het starten van de auto.

Wat gebeurt er als distributieketting knapt?

Als een distributieriem of distributieketting knapt, breekt of verspringt zal de timing tussen krukas (zuigers) en nokkenassen (kleppen) niet meer aanwezig zijn waardoor er ernstige schade wordt aangericht.

Hoe kan een distributieketting kapot gaan?

Waarom is de distributieriem vervangen zo duur?

Wanneer de distributieriem van uw auto niet op tijd vervangen wordt, kan deze knappen, waardoor de motor vastloopt of zelfs grote schade veroorzaakt. De kosten om een gebroken distributieriem te repareren kan oplopen van enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s.

Heeft distributieketting onderhoud nodig?

Voor een ketting is geen preventieve vervanging in het onderhoudsschema opgenomen. In principe hoef je je bij een auto met een distributieketting dus geen zorgen te maken over kostbare vervanging.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven