Hoe herken je een zomerband?

Hoe herken je een zomerband?

Het profiel van een zomerband bevat minder zogenaamde lamellen (de hoeveelheid gleufjes en uitstekend rubber) dan een winter- of 4 seizoenenband. Vuil en water worden daardoor minder goed door de kanalen onder de band weggeleid en de band “grijpt” ook minder goed in sneeuw en ijs.

Hoe weet ik of het winterbanden zijn?

In een aantal landen is het gebruik van winterbanden of banden met winterse eigenschappen (bijvoorbeeld all seasonbanden) verplicht. De winterse eigenschappen van een band zijn te herkennen aan het sneeuwvlok symbool en (in principe) het M+S logo op de zijkant van de band.

Hoe zie je het verschil tussen zomer en winterbanden?

In tegenstelling tot zomerbanden, die snel hard worden bij koude temperaturen, presteren winterbanden het beste bij temperaturen van minder dan +7 °C. Winterbanden hebben duizenden kleine groeven (bekend als lamellen) in hun profielblokken, om water te verspreiden en aquaplaning te voorkomen.

Hoe herken je een all season band?

All season banden zijn niet alleen aan hun profiel te herkennen maar ook aan de symbolen op de band zelf. Een All season band moet een A/S codering hebben. A/S staat voor All Season. Vaak zetten fabrikanten er zelf nog wat symbolen bij om duidelijk te maken dat het een all season band betreft.

Hoe werkt een winterband?

Door het aangepaste profiel en rubbersamenstelling hebben winterbanden meer grip bij lage temperaturen en neerslag. Bij lagere temperaturen wordt het rubber van een autoband hard. Daardoor plakt de band als het ware minder aan het wegdek en kan de band ook minder goed de oneffenheden op de weg volgen.

Hoe lang gaat een winterband mee?

Op basis van de gemiddelde, door ons gemeten verschillende tussen Continental en Semperit en rekening houdend met een mogelijke genoemde progressiviteit denken we dat u met de gebruikte Semperits nog ongeveer 20.000 km kunt rijden en met nieuwe Continentals ca. 35.000 km.

Wat doet een winterband?

Winterbanden zijn in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden. Op winterbanden wordt je remweg op een besneeuwde weg korter. Winterbanden bieden meer grip dan zomerbanden zodra de temperatuur zakt onder de vanaf 7 graden Celsius, ook op een nat wegdek.

Heb je echt winterbanden nodig?

In Nederland zijn winterbanden niet echt noodzakelijk als je de auto kunt laten staan onder winterse omstandigheden. In veel (wintersport)landen zijn winterbanden verplicht bij winters weer. Wie op zomerbanden rijdt en betrokken raakt bij een ongeval kan aansprakelijk worden gesteld.

Heb je winterbanden nodig in Nederland?

U bent in Nederland niet verplicht om winterbanden te gebruiken. Bij winterse omstandigheden is het wel verstandig om voor winterbanden te kiezen.

Hoe lang doe je met een autoband?

Gemiddelde levensduur van autobanden Recent onderzoek wijst uit dat de gemiddelde afstand die je met autobanden kunt afleggen tussen de 30.000 en 100.000 km ligt. Hiermee komt de gemiddelde levensduur van autobanden op ongeveer 65.000 km bij gebruik op “normaal” wegdek.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven