Hoe hoog keteltemperatuur?

Hoe hoog keteltemperatuur?

Om de ketel optimaal te kunnen laten werken is een retourtemperatuur tussen de 30 en 40 graden ideaal. In veel huizen staat de cv-watertemperatuur nog ingesteld op 80°C. Onderweg zal het water in de radiatoren dan maximaal zo’n 10-20°C graden af koelen, waardoor het water dat weer terug komt nog steeds 60-70°C is.

Welke temperatuur tapwater?

In de NEN 1006, de norm met Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties, staat: “De temperatuur aan het mengtoestel of aan het tappunt in een woninginstallatie zonder circulatie moet bij gebruik conform de ontwerpcondities ten minste 55 °C zijn.” Hans van Wolferen: “Er zijn eigenlijk twee redenen om deze eis …

Wat is aanvoertemperatuur?

De maximale aanvoertemperatuur regelt hoe heet het cv-water is als de ketel op hoog vermogen draait om een koud huis op te warmen. Vaak is de ingestelde aanvoertemperatuur bijvoorbeeld 80⁰C. Dat zorgt voor een hoge ‘retourtemperatuur’, water dat heet bij de ketel terugkomt.

Waarom ketel op 60 graden?

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstellingen van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas en vermindert de CO? uitstoot. Je energieverbruik gaat omlaag en dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Hoe hoog aanvoertemperatuur cv?

Bij moderne ketels is de maximale aanvoertemperatuur 80 graden Celsius. Bij oudere cv-ketels zelfs 90 graden. Om die hoge temperatuur te bereiken gebruikt de ketel veel gas, en dat zorgt voor hoge energiekosten en meer CO2-uitstoot. Met een lagere cv-temperatuur bespaar je geld én CO2-uitstoot.

Wat is warm tapwater?

Warmtapwater wordt vooral in de badkamer en de keuken gebruikt voor douchen, baden, wassen, afwassen, et cetera. Daarnaast kan warmte worden teruggewonnen (douche-WTW) en kunnen duurzame bronnen worden ingezet (zonne-energie, ventilatielucht).

Wat is lauwwarm?

3) Handwarm, een temperatuur van 37C, meestal gebruikt met betrekking tot een vloeistof.

Wat is retourtemperatuur?

De retourtemperatuur is de temperatuur van het water in het buizensysteem nadat warmte is afgegeven in de kas. Het verschil tussen aanvoertemperatuur en retourtemperatuur (de delta T ten gevolge van de warmteafgifte) van het water ontstaat tijdens het transport door het verwarmingssysteem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven