Hoe is de relatie tussen de EU en Rusland gespannen?

Hoe is de relatie tussen de EU en Rusland gespannen?

De relatie tussen de Europese Unie (EU) en Rusland is gespannen. Meerdere conflicten spelen hierbij een rol. De betrekkingen zijn vooral onder druk komen te staan na de Russische annexatie van de Krim in 2014 en de Russische steun aan pro-Russische rebellen in Oekraïne. Daarnaast vindt de EU de mensenrechtensituatie in Rusland zorgelijk.

Welke landen deelt Rusland zijn grenzen met Rusland?

Rusland deelt zijn grenzen met de volgende veertien landen (tegen de klok in van noordwest naar zuidoost): Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Verder is het door een smalle zeestraat gescheiden van de Verenigde Staten (Alaska) en Japan.

Waarom is Rusland onafhankelijk van GOS?

Rusland is een onafhankelijk land en invloedrijk lid van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). In diplomatieke zaken wordt Rusland gezien als de opvolgerstaat van de Sovjet-Unie. Rusland telde op 1 januari 2015 146.270.330 inwoners volgens gegevens van de Russische overheid.

Hoe heeft Rusland een lange geschiedenis gehad?

Rusland heeft een lange en invloedrijke geschiedenis gehad. Rusland is lange tijd een monarchie geweest, waarbij de vorst een tsaar werd genoemd. Echter na de Russische Revolutie werd Rusland communistisch en ging verder als Sovjet-Unie. Leiders zoals Lenin en Stalin wisten de Sovjet-Unie tot een grootmacht te maken.

Hoe ontstond deze traditie in Rusland?

In Rusland ontstond de traditie om de gerechten niet allemaal tegelijk op tafel te zetten, zoals in Europa het geval was. In plaats hiervan werd de maaltijd in gangen verdeeld, die elkaar opeenvolgde. Nog steeds is dit in veel (chique) restaurants het geval. Deze vorm van maaltijden serveren wordt service à la russe.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven