Inhoudsopgave
Hoe kan het dat ik niet ongesteld wordt?
Vooral in de eerste en de laatste vruchtbare jaren zijn de menstruaties vaak onregelmatig. Als u zwanger bent of in de overgang komt blijft de menstruatie weg. Andere mogelijke oorzaken zijn spanningen, heel intensief sporten, eetproblemen, streng lijnen, mager zijn, medicijnen.
Wat als je niet bloed in de stopweek?
Soms heb je in de stopweek weinig of geen bloedverlies. Na de stopweek begin je met een nieuwe strip. De startdag is altijd dezelfde dag van de week. Het kan ook voorkomen dat je tussen de onttrekkingsbloedingen door wat bloedverlies hebt, ook dan beschermt de pil tegen zwangerschap (als je geen pillen vergeten bent).
Wat te doen bij bloeding tijdens pilgebruik?
Behandeling bij tussentijds bloedverlies zonder oorzaak Als er geen oorzaak gevonden is voor het tussentijds bloedverlies, dan kunt u overwegen om de anticonceptiepil te gaan gebruiken. Met de pil houdt het tussentijds bloedverlies meestal op. Na 3 tot 6 maanden kunt u weer proberen hoe het gaat zonder de pil.
Hoe kun je zorgen dat je ongesteld wordt?
De beste tip die we je kunnen geven om je menstruatie op gang te brengen is gezond eten, ontspannen, lichaamsbeweging en je niet druk te maken als je een keer wat later ongesteld wordt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat je niet ongesteld bent geworden of onregelmatig ongesteld bent.
Kun je menstruatie opwekken door seks?
Er is geen bewijs dat het mogelijk is om je menstruatie sneller te laten komen, hoewel er verhalen gaan dat lichaamsbeweging, ontspanningsmethoden of zelfs een orgasme de menstruatie kunnen opwekken.
Wanneer kan de menstruatie wegblijven tijdens pilgebruik?
Tijdens pilgebruik maar ook als u gestopt bent met de pil kan de menstruatie wegblijven. Vrijwel altijd komt de menstruatie weer binnen een halfjaar terug; ‘de prikpil’ (‘de pil’ via een driemaandelijkse injectie). Hierbij kan de menstruatie lang wegblijven, soms wel twee jaar; het hormoonspiraal.
Wat gebeurt er bij het uitblijven van de menstruatie?
Het uitblijven van de menstruatie gebeurt onder andere bij hoge koorts en hevige bacteriële en virale infecties. Ook zware medicatie zoals chemo en bestraling (radiotherapie) kan je menstruatie ernstig ontregelen. Dit soort medicijnen kan er in zeldzame gevallen zelfs voor zorgen dat je menstruatie voorgoed uitblijft.
Wat zijn de oorzaken van de menstruatie?
Soms blijft de menstruatie ineens maanden weg. Dat kan op zich geen kwaad. Bijna altijd heeft dit natuurlijke oorzaken en komt de menstruatie uiteindelijk vanzelf weer. De meest voorkomende oorzaken zijn: Wisselende hoeveelheid hormonen. De eerste jaren dat een vrouw menstrueert komt de menstruatie vaak onregelmatig.