Inhoudsopgave
- 1 Hoe kan ik aangifte doen bij de politie?
- 2 Doet politie iets met aangifte?
- 3 Kan ik aangifte doen op bureau?
- 4 Wat gebeurd er als je aangifte doet tegen iemand?
- 5 Wat moet je doen als je tas is gestolen?
- 6 Wat gebeurt er als je aangifte doet bij politie?
- 7 Wat gebeurt er als je aangifte doet van bedreiging?
- 8 Wat doet de politie bij aangifte van bedreiging?
Hoe kan ik aangifte doen bij de politie?
U kunt op verschillende manieren aangifte doen bij de politie. Dat kan telefonisch, op het politiebureau, via internet of via een 3D-loket. Op de website van de politie vindt u verschillende misdrijven waarvan u aangifte kunt doen. En op welke manier u dan het beste aangifte kunt doen.
Waarvan kan ik aangifte doen?
U kunt aangifte doen van alle misdrijven die in Nederland zijn gepleegd. Bijvoorbeeld diefstal, internetoplichting, inbraak, fraude, mishandeling of verkrachting. Van sommige misdrijven moét u aangifte doen, bijvoorbeeld ontvoering. Dat staat in de wet..
Doet politie iets met aangifte?
Waarom aangifte doen? Als u ons laat weten dat u of iemand anders slachtoffer bent van een misdrijf, dan kunnen wij dit opschrijven in een ‘proces-verbaal van aangifte’. Dan weten we waar welke misdrijven plaatsvinden. En kunnen we de inzet van de politie op straat bepalen.
Hoe kan ik aangifte doen van diefstal?
Doe aangifte van diefstal bij de politie
- Online: doe aangifte op de website van de politie.
- Telefonisch: bel de politie via 0900-8844.
- Op een politiebureau bij u in de buurt.
Kan ik aangifte doen op bureau?
Aangifte op het politiebureau kunt u doen nadat u telefonisch via 0900 – 8844 (belkosten) een afspraak hebt gemaakt. Denkt u er aan dat u bij uw afspraak: een geldig legitimatiebewijs meeneemt; zo veel mogelijk gegevens van gestolen goederen (merk/model, serienummers, framenummers en dergelijke) meeneemt.
Kan ik aangifte doen van bedreiging?
U kunt mondeling worden bedreigd of schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, chat of sociale media. Bewaar altijd het bewijs. Als u zich bedreigd voelt, belt u de politie op 0900 – 8844 (belkosten). U hoort van de medewerker of u aangifte kunt doen en hoe u dat doet.
Wat gebeurd er als je aangifte doet tegen iemand?
Na de aangifte start de politie een onderzoek. Als de politie iedereen heeft gesproken, maken we daar een dossier van. Als het politieonderzoek klaar is, gaat alles naar de officier van justitie. Die neemt een beslissing of de zaak voor de rechter wordt gebracht.
Heeft aangifte doen zin?
Als u aangifte doet, vraagt u de politie om onderzoek te doen naar het misdrijf. Ook als we geen verdachte vinden, heeft het zin om aangifte te doen. De politie kan dan ook bepalen hoeveel agenten op straat nodig zijn.
Wat moet je doen als je tas is gestolen?
Direct aangifte doen bij politie Zonder aangiftebewijs krijg je in veel gevallen geen vergoeding. Heb je de politie niet met spoed nodig? Bel dan 0900-8844. Bel alleen met het alarmnummer 112 als er geweld is gepleegd bij de diefstal van je portemonnee.
Kan ik aangifte tegen mij inzien?
Je kunt naar een politie bureau gaan en ze er naar vragen. En als je niets gedaan hebt welke “bewijzen” kunnen ze dan hebben? Ze kunnen trouwens ook gewoon bluffen dat ze niet echt aangifte doen.
Wat gebeurt er als je aangifte doet bij politie?
Door aangifte te doen laat u de politie weten dat er een misdrijf is gepleegd. Zij kunnen dan een onderzoek starten naar het strafbare feit. Dit is nodig om de dader te vinden. Voor bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen of andere organisaties is uw aangifte het bewijs dat u slachtoffer bent van een misdrijf.
Wat gebeurt er als ik aangifte doen van mishandeling?
Als u een melding van mishandeling doet, brengt u de politie op de hoogte van wat er is gebeurd. U vraagt de politie niet om onderzoek te doen naar de mishandeling. De politie kan de situatie wel in de gaten houden en betrokkene(n) aanspreken.
Wat gebeurt er als je aangifte doet van bedreiging?
Wat gebeurt er nadat je aangifte doet? een aangifte van een strafbaar feit wordt altijd opgenomen. twijfelt de politie of de agressie tegen je strafbaar is, dan overlegt de politie met het Openbaar Ministerie (OM) bij een strafbaar feit wordt er een proces-verbaal opgemaakt en naar het OM gestuurd.
Wat te doen met een bedreiging?
Wat doet de politie bij aangifte van bedreiging?
Wanneer je bedreigd wordt met ernstig geweld tegen jou, je omgeving of goederen, kun je hiervan aangifte doen bij de politie. De politie zal er alles aan doen om de dreiging te stoppen en stelt jouw veiligheid voorop.