Inhoudsopgave
- 1 Hoe kan ik een invalide parkeerkaart aanvragen?
- 2 Waar parkeerkaart gehandicapten afhalen?
- 3 Hoe parkeerkaart voor gehandicapten verlengen?
- 4 Wat kost een invalide parkeerkaart?
- 5 Wie komt in aanmerking voor een parkeerkaart?
- 6 Waar mag ik gratis parkeren met een invalidenparkeerkaart?
- 7 Hoe lang duurt aanvraag gehandicaptenparkeerkaart?
- 8 Hoe lang duurt een parkeerkaart?
Hoe kan ik een invalide parkeerkaart aanvragen?
U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Een keuringsarts bepaalt na medisch onderzoek of u voldoet aan de voorwaarden. De kaart die u in Nederland krijgt, is een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Hij is onder andere geldig in alle landen van de Europese Unie.
Waar parkeerkaart gehandicapten afhalen?
Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid Directie-generaal Personen met een handicap Kruidtuinlaan 50 bus 150 1000 Brussel Tel: 0800 987 99 (gratis nummer) ( van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 13u) Via het contactformulier op de website www.handicap.belgium.be.
Wie heeft recht op een parkeerkaart voor gehandicapten?
Je hebt recht op een parkeerkaart als: je een blijvende invaliditeit hebt van 50% of meer (invaliditeit van de benen) of van 80% of meer (andere invaliditeit) je oorlogsinvalide bent (burgerlijk of militair) met een invaliditeit van 50% of meer. je volledig verlamd bent aan de armen of beide armen werden geamputeerd.
Hoe parkeerkaart voor gehandicapten verlengen?
In de meeste gevallen is de parkeerkaart levenslang geldig. Als dat niet het geval is staat er een vervaldatum op je kaart. Als je kaart binnenkort vervalt, dan kan je zelf een verlenging van je parkeerkaart vragen via My Handicap. Dit kan binnen een termijn van maximaal zes maanden voor je kaart vervalt.
Wat kost een invalide parkeerkaart?
Kosten. De kosten voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart zijn € 84,20 voor een medische keuring*. U betaalt deze kosten direct bij de aanvraag. Wanneer de kaart wordt toegekend, betaalt u bij het ophalen € 36,80 voor de kaart.
Waar mogen Gehandicapten parkeren?
U herkent een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan een blauw verkeersbord met een witte P en een wit rolstoelsymbool (verkeersbord E6). Bij het verkeersbord kan op de bestrating een groot wit kruis staan. Alleen voertuigen met een gehandicaptenparkeerkaart mogen hier parkeren.
Wie komt in aanmerking voor een parkeerkaart?
Zowel volwassenen als kinderen kunnen recht hebben op een parkeerkaart. De kaart is strikt persoonlijk en kan dus enkel gebruikt worden indien de houder van de kaart door het geparkeerde voertuig vervoerd wordt of wanneer hij dit voertuig zelf bestuurt. Zowel kinderen als volwassenen kunnen een parkeerkaart krijgen.
Waar mag ik gratis parkeren met een invalidenparkeerkaart?
Soms kan je met de gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren op een gewone parkeerplaats bij een parkeermeter. Dit kan in ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten. In de andere gemeenten moet u dus wel betalen bij een parkeermeter of een automaat.
Wat kost een gehandicaptenparkeerkaart?
Hoe lang duurt aanvraag gehandicaptenparkeerkaart?
Hoelang duurt het? De duur van de aanvraag hangt af van de vraag of er een herkeuring nodig is. Als er geen herkeuring nodig is hoort u binnen 2 weken of u kunt u de Europese gehandicaptenparkeerkaart opnieuw krijgt. Als er wel een herkeuring nodig is kan de aanvraag maximaal 8 weken duren.
Hoe lang duurt een parkeerkaart?
Met een geldige parkeerschijf kan men 2 uur parkeren, te rekenen vanaf het uur dat werd aangeduid op de schijf. Een onderbord geeft eventuele uitzonderingen aan. Bij het verstrijken van de maximaal toegelaten parkeertijd moet men de parkeerplaats verlaten hebben.
Wat kost een gehandicaptenparkeerplaats Rotterdam?
U betaalt geen kosten. De gemeente betaalt voor de aanleg van de parkeerplaats.