Hoe kom je van een medewerker af?

Hoe kom je van een medewerker af?

U mag een werknemer alleen ontslaan als u daarvoor een goede reden (redelijke grond) heeft. Dit staat in het ontslagrecht….U hoeft het ontslag niet te laten toetsen bij:

  1. schriftelijke instemming van de werknemer met het ontslag;
  2. bij een ontslag tijdens de proeftijd;
  3. bij een ontslag op staande voet;

Hoe kom je tot een vaststellingsovereenkomst?

Je hebt medewerking van jouw werkgever nodig wanneer je zelf ontslag neemt en je dit met wederzijds goedvinden wil doen. De werkgever moet dan een vaststellingsovereenkomst opstellen die voldoet aan alle eisen. Vervolgens moeten jullie deze beide ondertekenen.

Hoe vertel je iemand dat hij niet functioneert?

“Maak duidelijke afspraken!” Disfunctioneren houdt in dat iemand niet voldoet aan de gestelde functie- eisen. Bij een rechter zult u als werkgever moeten aantonen dat er hier bij uw werknemer sprake van is. Het kan daarom enorm helpen om een duidelijke en overzichtelijke functieomschrijving op te stellen.

Hoe te reageren bij ontslag?

Bij ontslag krijgen is het heel belangrijk om op de juiste manier te reageren….Schakel hulp in!

  1. Krijg je ontslag? Onderteken niets!
  2. Blijf redelijk.
  3. Doe zelf geen voorstel.
  4. Blijf op de vlakte.
  5. Maak schriftelijk bezwaar als je ontslag krijgt.

Hoe moet je zeggen dat je ontslag neemt?

Bokhorst: “Het ontslaggesprek kun je het beste kort houden. Leg beknopt uit waarom je besloten hebt om te vertrekken maar laat merken dat je een prettige tijd gehad hebt bij de organisatie en dankbaar bent voor de ervaring die je er hebt op kunnen doen.”

Wat kost het om een werknemer te ontslaan?

Het bedrag van het outplacement aanbod van +30 weken opzegtermijn moet overeenkomen met 1/12de van het jaarloon van de werknemer met een minimum van 1.800 € en een maximum kost van 5.500 €. Daarnaast mag de werkgever 4 weken loon inhouden op de opzegtermijn van de werknemer om deze kosten te dekken.

Waar moet een Beeindigingsovereenkomst aan voldoen?

In de vaststellingsovereenkomst moet staan dat uw werkgever het initiatief neemt voor uw ontslag. Er is geen dringende reden voor een ontslag op staande voet. Een dringende reden is bijvoorbeeld diefstal. In de vaststellingsovereenkomst moet de opzegtermijn van uw werkgever staan (deze staat in uw contract of cao).

Kun je als werknemer een vaststellingsovereenkomst aanvragen?

Een vaststellingsovereenkomst is een contract waarmee jij en je werknemer het dienstverband vrijwillig en met wederzijds goedvinden beëindigen. Het is dan niet meer nodig een ontslagvergunning bij het UWV of de kantonrechter aan te vragen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven